Projecció d’un documental sobre Antonio Machín al Conservatori de Vila-seca

El proper dimarts 12 de març a les 8 de la tarda

08 marzo 2019 11:17 | Actualizado a 08 marzo 2019 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El proper dimarts 12 de març a les 8 de la tarda, el cineasta cubà resident a Vila-seca, Armando Linares, presentarà el documental "Antonio Machín: el más cubano de los españoles y el más español de los cubanos", una interessant retrospectiva d’un dels cantants de música popular de l’Espanya del segle XX.

El Conservatori de Vila-seca, concretament l’Auditori Alcalde Josep Malapeira, acollirà la projecció del documental obrint les seves portes a tothom que vulgui assistir-hi. Posterior a la projecció tindrà lloc una xerrada amb el realitzador. L’entrada serà gratuïta.

Biografia d'Armando Linares

Armando Linares Teijeiro neix a la ciutat de l'Havana el 8 de febrer de 1960. Comença a treballar a l’ICRT (TV CUBANA) l'any 1981 com a tècnic restaurador de revisió i muntatge de la Bóveda Fílmica. El 1995 es gradua a la Facultat de Mitjans Audiovisuals de Comunicació en l'especialitat de Direcció de Cinema, Ràdio i Televisió.

Realitza diversos treballs en sèries, telenovel·les, curts de ficció i teleplays com a Director de Producció, Productor de Postproducció, Assistent de Direcció i coordinador de Post Filmació.

Posteriorment dirigeix alguns programes de televisió i videoclips i més endavant es dedica a la Direcció de documentals a Cuba i a l'exterior. L'any 2017 participa en un film de ficció com a Primer Assistent de Direcció.

Durant els anys 1988 a 1991 és Coordinador Cap dels directors i Assistents de direcció de programes televisius a Cuba. L'any 1999 és coguionista del programa Llengües Iberoamericanes de la Televisió Educativa a Madrid.

L'any 2013 és President del Jurat Premi DIVA a Ciutat Panamà. Ha guanyat premis per la seva obra com a director i productor. Compta amb cartes de presentació de directors de Hollywood com Randal Kleiser (El Llac Blau) i Robert Benton (Kramer vs Kramer)

L'1 de febrer de 2019 va presentar a la Filmoteca de Catalunya, dins d'una retrospectiva al director i productor francès Barbet Shcroeder, el documental sobre el director de Fotografia espanyol Néstor Almendros El Hombre que Pintaba con Luz.

La temàtica de la seva obra documental és variada, centrant-se en els temes històrics i de rescat de figures importants de la cultura, sent el gènere de la música el més conreat.

Comentarios
Multimedia Diari