Quadres de Joan Miró pintats a Mont-roig s'exposen a París

El president i la directora de la Fundació han format part de la comitiva inaugural al costat de representants de totes les institucions que difonen la figura de l’artista a nivell mundial

04 octubre 2018 16:41 | Actualizado a 09 octubre 2018 12:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa, han format part de la comitiva inaugural d’una de les exposicions universals de Joan Miró més importants dels darrers anys, Miró, la couleur des mes rêves, que es podrà veure al Grand Palais de París fins el pròxim 4 de febrer.

Al costat dels néts de l’artista, i de representants de la resta d’institucions que difonen la figura de Joan Miró arreu del món, Morancho i Juncosa han assistit a la inauguració d’aquesta exposició que mostra 150 obres entre pintures, dibuixos, ceràmiques i escultures. Aquesta retrospectiva es fa després de la que fa 44 anys li va dedicar el mateix Grand Palais, i aborda l’evolució tècnica i estilística de Joan Miró.

Comisariada per Jean-Louis Prat, director de la Fondation Maeght durant 35 anys i amic personal de Miró, les referències a Mont-roig són constants a l’exposició.

Els quadres més representatius que Miró va pintar durant les seves estades al Mas Miró són La masia (1921-1922), el mateix espai que actualment es pot visitar a Mont-roig; Hort amb ase (1918), La casa de la palmera (1918), Mont-roig, l’església i el poble (1919) i El cavall, la pipa i la flor vermella (1920), i Interior (la masovera), (1922-1923).

Però també moltes altres pintures de la mostra, com els anomenats paisatges imaginaris, foren concebits i executats a Mas Miró.

L’exposició de París permet al visitant contemplar aquests quadres que de manera habitual es troben dispersos a museus d’arreu del món, com la National Gallery de Washington, el Museu d’Art de Philadelphia, el Museu National d’Art Modern de Paris Georges Pompidou, el Moderna Museet d’Estocolm, la Fundació Joan Miró de Barcelona o el Reina Sofia de Madrid.

El vincle de Miró i Mont-roig, molt present a la mostra

A més dels quadres que Miró va pintar des del Mas Miró, el paisatge que el va inspirar, Mont-roig, el taller i el mas seran presents en aquesta exposició a través d’un cicle de conferències complementàries que es duran a terme a l’auditorium del Grand Palais durant els pròxims tres mesos.

En concret, la directora de la Fundació, Elena Juncosa, ha estat convidada a pronunciar la conferència “Mont-roig: el paisatge emocional de Miró” el pròxim 19 de desembre.

Aquest cicle de conferències, que es duran a terme al mateix Grand Palais, desgranaran diversos aspectes artístics, vitals i emocionals de l’obra de Joan Miró, i aniran a càrrec d’alguns dels majors experts del món mironià com Joan Gardy Artigas, col·laborador de l’artista; Joan Punyet Miró, nét de Joan Miró; o Elisa Sclaunick, doctora de la Universitat Paris Diderot.

Comentarios
Multimedia Diari