Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Replantat dels arbres a l'urbanització Costa Daurada de Roda de Berà

Es replantaran un total de 470 arbres de l’espècie Prunus pisardii, la prunera de fulla vermella.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Els treballs previstos, a 21 carrers de Costa Daurada durant les properes setmanes, inclouran la retirada de les acàcies que encara hi havia.

Els treballs previstos, a 21 carrers de Costa Daurada durant les properes setmanes, inclouran la retirada de les acàcies que encara hi havia.

L’Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora a la jardineria de la via pública a la urbanització Costa Daurada, un projecte amb el qual es durà a terme l’actuació de reposició de l’arbrat viari mitjançant la nova plantació dels arbres a determinats carrers i places.

A finals de 2013 l’Ajuntament va haver d’efectuar una actuació d’arranjament d’aquests carrers a causa de l’aixecament de voreres i vials, motiu pel qual es va haver de retirar l’arbrat que va originar el problema, en total més de 300 de la família de les acàcies, atès que les seves arrels són molt fortes.

Les excavadores ja treballen des d'aquesta setmana a la urbanització de Roda de Berà.

Els treballs previstos, que es duran a terme a 21 carrers de Costa Daurada durant les properes setmanes, inclouran la retirada de les acàcies que encara hi havia, amb la seva tala i el destoconat; la neteja dels escocells existents; i la retirada dels troncs i de les arrels.

Seguidament es buidaran de terra els escocells i es prepararan per la plantació dels 470 nous arbres, amb la col·locació d’una barrera anti-arrels.

La nova espècie escollida es va decidir en base a uns criteris concrets, com la limitació pel seu creixement radicular, els condicionants climatològics i edàfics, segons l’harmonització amb els arbres existents a l’entorn, i per les seves característiques de forma, color i època de floració. Per aquest motiu es va proposar l’espècie Prunus pisardii, la prunera de fulla vermella.

Els treballs s’allargaran durant aproximadament dos mesos. El pressupost, de 99.784,30 euros, va ser inclòs dins de les inversions financerament sostenibles finançades amb el romanent de tresoreria positiu de 2016, per tal de donar resposta a les peticions dels veïns i veïnes de la zona.

Temas

Comentarios

Lea También