Roda de Berà aprova un pressupost de 12,9 milions d’euros

S’han previst inversions de més de 2,2 milions d’euros a executar a tots els barris del municipi

23 marzo 2018 18:19 | Actualizado a 24 marzo 2018 19:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar dijous dia 22 a la tarda per majoria, en sessió ordinària, el pressupost general de 2018, amb un estat de despeses de 12.937.094,77 euros i uns ingressos de 12.937.768,51 euros, el que suposa un augment de prop d’un milió d’euros, 988.233,43 euros, respecte al pressupost de 2017, un 8,27% més.

L’oposició va coincidir en remarcar la important tasca de negociació que l’alcalde Pere Virgili ha dut a terme durant les darreres setmanes per buscar el consens i la implicació de la resta de grups polítics, unes propostes que segons va assegurar la regidora d’ICV-EUiA, Encarna Ramírez, s’han recollit al 90%.

Durant els últims anys l’equip de Govern ha actuat amb molta cautela, portant a terme una important contenció de la despesa pública, complint amb la normativa vigent en concepte d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, amb l’objectiu de tornar l’equilibri econòmic a les arques municipal, tot plegat en detriment de les inversions.

La bona salut de l’economia municipal i el rati del deute viu, que actualment es troba al 13% i es tancarà l’any arribant, segons la previsió, al 8,8%, han permès aquest any reduir l’IBI i congelar la resta de taxes i impostos, i han portat a l’equip de Govern a prendre la decisió d’executar un major nombre d’inversions, necessàries per a Roda de Berà i demandades pels veïns i veïnes.

En aquest sentit, s’han previst un gran nombre de noves inversions que en total ascendeixen a 2.209.030,23 euros. D’elles, s’han inclòs una part al pressupost, amb un valor de 565.548,13 euros, un increment de 176.376,9 euros respecte al document de 2017. Pel que fa a la resta, amb un total d’1.649.010,65 euros, es duran a terme gràcies al superàvit pressupostari de 2017 i al patrimoni municipal del sòl. 

Inversions per valor de 2,2 milions d’euros

Entre les inversions incloses al pressupost trobem els 120.000 euros que es destinaran als projectes que decideixin els veïns mitjançant els seus vots als pressupostos participatius, que en breu es posaran en marxa; la demandada pista d’skate, per a la qual es va dur a terme un procés participatiu entre els joves per tal que decidissin la seva ubicació; millores a l’enllumenat públic, al mobiliari urbà, mobiliari a les platges, a la biblioteca o a parcs infantils i zones esportives.

Altres inversions que s’executaran gràcies al Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona seran l’arranjament de determinats carrers, o la millora de la xarxa d’aigua municipal a les zones on la instal·lació és més antiga, la major part d’aquesta inversió amb fons propis.

En aquesta llarga relació d’inversions hi ha la reforma de la plaça Sant Jaume, la il·luminació del passeig que actualment s’està construint a la TV-2041, la reposició de la il·luminació del Francaset, una reforma de la plaça dels Pins, el canvi de la gespa del camp de futbol municipal, l’asfaltat d’un tram del camí de Berà, l’ampliació i adequació de la vorera de la zona verda de l’avinguda de l’Avenc, entre d'altres.

Comentarios
Multimedia Diari