Más de Costa

Costa Sucesos

Roda de Berà commemorarà el Dia Internacional de la Dona

La regidoria de la Dona ha adaptat el programa a la situació actual de pandèmia

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Roda de Berà

FOTO: Aj. Roda de Berà

Un any més l’Ajuntament de Roda de Berà s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper dilluns 8 de març, i la regidoria encapçalada per Rosana Dorantes ha preparat un programa d’actes per commemorar la jornada reivindicativa.

En altres ocasions aquesta diada s’havia celebrat amb un dinar de germanor per a dones, amb tallers de risoteràpia o amb cursos de defensa personal, però aquest any, tenint en compte les circumstàncies, la regidoria de la Dona i Igualtat s’ha adaptat a la Covid-19.

Així, els dies 5, 6 i 7 de març, durant la tarda i la nit, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila, tal i com ja es va fer en el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La lectura del manifest institucional se celebrarà de dues formes diferents. L’acte institucional serà el 8 de març, a les 12 del migdia a la plaça de l’Ajuntament, durant el qual es garantirà el compliment de totes les mesures de seguretat. I de manera virtual amb un vídeo que es difondrà aquell mateix dia a través del web, de les xarxes socials i del canal de YouTube de l’Ajuntament. Per a la seva elaboració la regidoria de la Dona va fer una crida per tal que totes aquelles noies i dones que volguessin participar en la lectura s’hi apuntessin enviant un correu electrònic al departament de Comunicació. En total, el manifest serà llegit de forma virtual per prop d’una trentena de dones de totes les edats.

El dijous 11 de març, de 10 a 13h, la regidoria de la Dona muntarà una paradeta al mercat setmanal per informar i repartir material relacionat amb el 8M. També es lliurarà un pòster dissenyat amb un collage de fotografies de totes les dones participants en la lectura virtual del manifest.

Nou racó a la Biblioteca Municipal

En el marc del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca, conjuntament amb la regidoria de la Dona i Igualtat, ha creat el nou racó “Dona-Igualtat” en el qual els usuaris del servei podran trobar una varietat de títols per a totes les edats per agafar en préstec sobre la igualtat de gènere, l’empoderament de la dona, entre d’altres temes dedicats al món femení i a la lluita feminista.

Cartells dissenyats per alumnes de l’Institut

Les regidories de la Dona i Igualtat i de Joventut van posar en marxa a principis de febrer el I Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona per trobar el disseny que esdevindria la imatge dels actes commemoratius del 8M a Roda de Berà. Es van

presentar divuit dibuixos i el Jurat va escollir els cartells de les alumnes de l’Institut, Judit Bertran, de 4rt d’ESO, i Clàudia Fuster, de 3r.

La regidoria de la Dona exposarà l’11 de març al mercat un muntatge de tots els dissenys a la paradeta del mercat setmanal; i el Punt d’Informació Juvenil mostrarà al seu espai els originals durant tot el mes de març.

Temas

Comentarios

Lea También