Roda de Berà inaugura una estàtua en honor a l'alcalde Fèlix Martorell

Dins la celebració de la festa major petita, dedicada a l'Ecce Homo, el monument al batlle era un dels actes destacats

19 mayo 2017 17:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ni la pluja va poder evitar que la gent de Roda de Berà sortís ahir al carrer per celebrar la festa major petita que honora l’Ecce Homo, i encara més enguany, per homenatjar la memòria de Fèlix Martorell Virgili, que fou alcalde del municipi entre els anys 1969 i 1987.

A l’avinguda que porta el seu nom es va descobrir al migdia una escultura en reconeixement a l’alcalde Martorell, treballador incansable en favor d’aquest poble del Tarragonès que, durant el seu mandat, va fer el gran pas de l’agricultura a vila turística.

El paraigua va ser l’amic inseparable durant la festa, al matí, per la gent que es va aplegar i ser testimoni de com els pagesets descobrien l’estàtua de bronze, al·legoria a la memòria de Fèlix Martorell, en presència de l’alcalde de Roda, Pere Virgili, regidors i familiars de l’homenatjat. L’autor de l’estàtua és el metge tarragoní, Manel Romaní «escultor aficionat», com ell mateix es defineix, i rodenc d’adopció.

Es va glossar la figura de l’alcalde Martorell: «una persona culta, honrada, treballadora, de fort caràcter i orgullós del seu poble». Sempre implicat en la vida social i cultural de Roda va ser un dels fundadors i president de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, i formà part de la companyia de Teatre Lluís Marcos.

Des de l’alcaldia, Fèlix Martorell va solucionar, amb agilitat, els problemes d’abastament d’aigua i el sanejament, i va aconseguir una escola d’acord amb les exigències del moment. També es va posar en relleu l’oposició de Martorell a què s’instal·lés a Roda la central tèrmica que, finalment, es va ubicar a Cubelles, per evitat els perjudicis ambientals a la població. Agafat de la mà de Luis del Olmo –que també hi era ahir– durant 14 anys l’Expocanción, va donar a conèixer Roda, arreu de l’Estat.

L’alcalde Virgili va descriure els significats del conjunt escultòric, que compta amb un garrofer arrelat a la terra, encerclat en una trona de pedra seca, igual que la peanya que sosté l’estàtua de la nena aplicada a la lectura. «Martorell va ser un autodidacte, de talent innat, culte, arrelat a la terra, amant i coneixedor de les pedres i apassionat de la lectura», va concloure el batlle.

Els familiars de Fèlix Martorell van agrair l’erecció d’aquest monument, i els participants al seguici de la festa van oferir una reeixida actuació.

Comentarios
Multimedia Diari