Roda de Berà lliura dissabte els premis del concurs literari Roca Plana

Serà en una gala presentada per la periodista Sònia Camí i l’actor i clown televisiu Ferran Aixalà.

01 diciembre 2017 13:17 | Actualizado a 01 diciembre 2017 13:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El recinte teatral del Casino Municipal acull demà dissabte, a partir de les sis de la tarda, l’acte de lliurament dels premis del cinquè Concurs Literari “Roca Plana”.

Serà una gala presentada, per segon any consecutiu, pel conegut clown i actor de televisió Ferran Aixalà, i per la periodista Sònia Camí, qui va ser la guanyadora del concurs en la categoria d’adults en la passada edició.

A més a més, l’acte inclourà la projecció del documental Big Men de Jordi Canyigueral, el qual serà presentat pel director del Festival Internacional de Cinema en Català, Antonio Barrero.

L’Ajuntament de Roda de Berà i la Biblioteca Municipal, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, van tornar a engegar el certamen literari, en la seva cinquena edició, a principis del mes d’octubre.

De nou, la participació era oberta a tots els públics, sense límit d’edat, d’acord a quatre categories diferenciades: de 9 a 11 anys; de 12 a 14 anys; de 15 a 17 anys i majors de 18 anys.

En total, fins el 10 de novembre, es van rebre 33 obres, de les quals set corresponien a la categoria infantil A, 13 a la categoria infantil B, 6 a la categoria juvenil i 7 a la categoria d’adults. Quant a la seva procedència 26 autors són de Roda de Berà, 3 d’Altafulla, 2 de Bonastre, un de Torredembarra i un més de la Pobla de Montornés.

Cal tenir en compte, però, que les escoles participants van fer una primera preselecció de les millors obres.

Cada participant podia concursar amb una única obra literària sobre la temàtica “La Mare Terra”, elaborada durant el 2017, la qual havia de ser original i inèdita, escrita en català i amb correcció.

El Jurat, presidit per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, i format per Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca; per Helena Cobos, tècnica de la Biblioteca d’Altafulla; per Montse Creus, tècnica de la Biblioteca Punttic de La Nou de Gaià; per la docent Pilar Franquet; per Josep Maria Fortuny, coordinador pedagògic de l’Institut Roda de Berà, tots ells com a vocals; i per Ricard Benimeli, arxiver municipal, com a secretari, van decidir tres guanyadors per categoria, els noms dels quals seran desvetllats el proper dissabte.

Els seleccionats seran obsequiats amb un llibre digital per al primer; una tauleta per al segon premi i un lot de llibres per al tercer.

Comentarios
Multimedia Diari