Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roda de Berà modifica el reglament de les prestacions d’urgència social

Perquè puguin acollir-se les famílies que estiguin patint dificultats a conseqüència de la crisi sanitària per la Covid-19.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Entrada principal de l'Ajuntament de Roda de Berà. FOTO: DT

Entrada principal de l'Ajuntament de Roda de Berà. FOTO: DT

L’Ajuntament de Roda de Berà, dins del Pla de Reactivació econòmica per pal·liar les conseqüències de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 al municipi, ha modificat el reglament d’ajuts socials d’urgència i del Punt de Distribució d’Aliments.

S’afegeixen modificacions a alguns paràgrafs per adaptar-lo a la situació actual i s’introdueix en el redactat la possibilitat que els beneficiaris puguin ser persones o famílies que s’hagin vist afectades per la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, com haver perdut la feina, estar afectat per un ERTO total o parcial o haver patit una disminució en els seus ingressos els mesos de març i abril.

Aquestes famílies poden sol·licitar ajuts puntuals d’alimentació i per fer front als subministraments bàsics com la llum, l’aigua i l’habitatge, rebuts pendents de lloguer o hipoteca, llibres i material escolar o altres possibles ajuts. Les activitats d’estiu, l’escola i el campus d’estiu, també són bonificables parcial o totalment, amb el corresponent informe de l’Equip Bàsic d’Atenció Primària.

El reglament es va posar en marxa al juliol de 2016, i va ser modificat per primer cop al 2018 per eliminar alguns requisits que suposaven un obstacle per a algunes famílies vulnerables per poder rebre l’ajuda. Ara, que la realitat de moltes famílies del municipi ha canviat a causa de la crisi per la Covid-19, l’Ajuntament ha vist necessari fer una actualització del document per tal d’adaptar-se a la situació actual que viu el país.

Des de que es va iniciar la pandèmia, la regidoria de Serveis Socials s’ha abocat per fer front a les necessitats de les famílies que han pogut patir alguna carència o necessitat. El número de persones que actualment reben les ajudes de productes i aliments de primera necessitat s’ha incrementat considerablement fins arribar a les 84 famílies, un total de 238 persones. Els expedients que han entrat per urgència amb motiu de la crisi de la Covid-19 sumen actualment 44 famílies, amb un total de 117 persones.

Les persones interessades s’han adreçar al departament de Serveis Socials de dilluns a divendres de 9 a 14h (cal sol·licitar cita prèvia), al telèfon 977 809 338 en el mateix horari o mitjançant el correu electrònic serveissocials@rodadebera.cat

Temas

Comentarios

Lea También