Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roda de Berà posa en marxa el nou sistema de VideoActa

Facilitarà a la ciutadania l’accés a la informació dels plens municipals, a les intervencions de cada regidor i dels seus vots emesos.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge del plenari d'aquest dijous 5 d'octubre a Roda de Berà.

Imatge del plenari d'aquest dijous 5 d'octubre a Roda de Berà.

L’Ajuntament de Roda de Berà continua donant passos endavant per esdevenir un consistori més modern, transparent i proper a la ciutadania, i en la sessió plenària ordinària d’ahir a la tarda va posar en marxa la gravació de les actes dels plens municipals amb el nou sistema de VideoActa.

Aquest sistema audiovisual, acompanyat per un acta electrònica, substituirà l’acta tradicional en paper transcrita paraula per paraula que fins ara es feia manualment a partir de l’enregistrament sonor del ple, agilitzant la feina del departament de Secretaria i facilitant l’accés a la informació a la ciutadania. Durant els primers mesos, però, conviuran ambdós sistemes, el de VideoActa i el tradicional, fins a la seva total implantació.

El document, signat electrònicament per la Secretària municipal per tal de donar-li validesa, inclou un sumari amb els punts de l’ordre del dia debatuts, els quals, mitjançant un enllaç i un codi QR, permetran consultar de manera ràpida i senzilla les diferents intervencions dels regidors i regidores i els vots emesos de cada punt.

vídeo del ple al complet o cadascuna de les intervencions dels edils podran ser compartides també a les xarxes socials i es podran veure al canal de Youtube de l’Ajuntament, el qual es va presentar oficialment el passat mes d’agost.

Per a la implantació d’aquest nou sistema s’han instal·lat quatre càmeres a la sala de sessions, una que permetrà capturar un pla general de la sala, una altra per a la bancada presidencial, i dues més per a les bancades esquerra i dreta, el control de realització de les quals es fa en directe durant la celebració del Ple amb el programari “iOn”.

Temas

Comentarios

Lea También