Roda de Berà prepara l’Estiu a la Pedrera romana de l'Elies

El programa s’iniciarà l’1 de juliol a la nit amb un triple concert amb Marina Marlo, la Coral Verge de Berà i els alumnes de les escoles de música local i del Vendrell.

21 junio 2017 18:08 | Actualizado a 21 junio 2017 18:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà escalfa motors per engegar el que serà l’estiu més cultural de tots els viscuts fins ara, amb el tancament del programa definitiu de la segona edició del projecte Estiu a la Pedrera.

El cicle de música i concerts va esdevenir tot un èxit d’assistents i de crítica en la seva primera edició l’any passat, i amb aquest precedent l’Ajuntament es va posar a treballar per aconseguir enguany encara millors resultats. Tot apunta a que serà així, tenint en compte els noms i els títols que conformen el programa.

D’aquesta forma, a partir de l’1 de juliol i fins el 2 de setembre, la Pedrera de l’Elies es convertirà cada setmana en un espai de concerts, actuacions i projeccions, per tal d’apropar la cultura a tots els públics, oferint activitats de qualitat en aquest marc natural incomparable.

D’entre els concerts que s’han programat destaquen, el dia de la inauguració, el de la jove cantant Marina Marlo, molt estimada a Roda de Berà, i que ja va aplegar un gran nombre de públic a la seva primera actuació al municipi després del seu pas pel programa televisiu “Got Talent”; la coral Verge de Berà, acompanyada pels alumnes de l’Escola de Música de Roda de Berà i del Vendrell, el mateix dia; el concert de Jaume Arnella, el 22 de juliol; l’actuació de Quico Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el 29 de juliol; l’actuació del duo Cashalada Cia, els qui portaran el reeixit espectacle “Two ladies or not two ladies”, el 5 d’agost; la projecció del documental “Jvjol-Gaudí. Dos genis de l’arquitectura”, el 19 d’agost; o el concert que oferirà Roba Estesa amb el seu “Descalces on Tour”, el 2 de setembre, entre d’altres títols destacats.

Totes les actuacions seran a partir de les deu de la nit i inclouran un tast de vi o cava a càrrec dels cellers col·laboradors, Jané Ventura, Avgvstvs Forvm, caves Esmel i Adernats, vinícola de Nulles.

Adequació de la Pedrera de l’Elies

L’escenari, l’incomparable marc de la Pedrera de l’Elies, també s’ha vist modificat per acollir amb major comoditat totes les actuacions. D’aquesta forma l’antiga pedrera romana s’ha reconvertit, conservant les seves característiques naturals que la fan única i tan especial, però adequant-se com un espai de concerts i activitats lúdiques i culturals.

Així doncs, s’ha construït una graderia destinada al públic, per tal d’ampliar l’aforament. La grada s’ha disposat en el talús que salva el desnivell entre carrer i pedrera, respectant la natura i els arbres existents, de manera que aquests han determinat la longitud total de la grada. La ubicació permet, a més, l’accés a la graderia des del propi carrer o bé des de l’esplanada de la pedrera, amb vistes cap a la zona on se solen realitzar les actuacions, i on s’ha construït també un escenari.

Programació

1 de juliol Inauguració del programa Estiu a la Pedrera. Concert de la cantant Marina Marlo, de cant coral amb la Coral Verge de Berà i la participació dels alumnes de les Escoles de Música de Roda de Berà i del Vendrell.

8 de juliol. Concert del grup “The Soulpop Jazz Project”

15 de juliol Concert de Bcn Sax Quartet (BSQ)

22 de juliol Concert de Jaume Arnella

29 de juliol Concert de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries 

5 d’agost Actuació de Cashalada Cia “Two ladies or not two ladies”

12 d’agost Projecció selecció FIC-CAT

19 d’agost Projecció del documental “Jvjol-Gaudí. Dos genis de l’arquitectura”

2 de setembre Actuació de Roba Estesa “Descalces on tour”

Comentarios
Multimedia Diari