Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roda de Berà rebaixa l’IBI i congela taxes i impostos

L’objectiu del consistori és rebaixar la pressió fiscal als ciutadans.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar ahir dijous la modificació de les ordenances fiscals.

El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar ahir dijous la modificació de les ordenances fiscals.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir dijous al vespre en sessió ordinària la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2018. Ho va fer per majoria, amb els vots a favor dels membres de l’equip de Govern de Convergència i Unió (CiU) i el recolzament dels regidors de Populars-Units per Roda i de l’edil d’ICV-EUiA.

Es rebaixarà un 2% l’impost sobre bens immobles, passant de l’1,08 a l’1,06%, una baixada directa, la qual, sumada a l’absorció de l’IPC, que segons les previsions seria del 2%, podria suposar finalment fins un 4%, com recordava ahir el portaveu de l’equip de Govern i regidor d’Hisenda, Frederic Royuela.

Tanmateix, aquesta rebaixa no té per objectiu pal·liar una possible revisió del valor cadastral, i, si finalment es dugués a terme pel Govern central com va succeir els dos passats exercicis, l’equip de Govern ha adquirit el compromís de tornar a rebaixar l’impost.

“La bona tasca d’aquest Govern durant els últims anys, la bona gestió econòmica i el romanent positiu resultant, es trasllada a la butxaca del ciutadà amb aquesta rebaixa fiscal que volem que sigui només el principi, una primera fase que continuarà amb una rebaixa progressiva dels impostos durant els propers anys”, va assegurar ahir Royuela.

Altres de les taxes que es redueixen tenen l’objectiu d’estimular la inversió al municipi, de desestacionalitzar l’activitat comercial i de promoure la inversió comercial i industrial a Roda de Berà. Quant a la taxa número 8, d’activitats, es crea una reducció del 95% per estimular noves instal·lacions hoteleres, i es preveu una bonificació del 50% per a la resta de noves activitats.

En aquest sentit, la taxa número 12, de recollida d’escombraries modifica la tarifa corresponent als residus comercials, passant del 10% -als locals que acreditessin una obertura de més de 6 mesos l’any-, al 25% de reducció per als locals de temporada que acreditin una obertura màxima de 9 mesos. Pel que fa a aquesta mateixa taxa, s’ha eliminat una de les tarifes contemplades fins el moment (per als locals de 200 a 399 metres quadrats), per beneficiar als locals comercials d’entre 200 i 499 metres quadrats, un tram que correspon a la major part del padró, els quals podran veure reduït el seu rebut fins un 40%. A més a més, les modificacions al padró, per la baixa o el canvi d’una activitat, per exemple, es podran fer de forma trimestral en lloc d’anual com succeïa fins ara.

Pel que respecta a l’ordenança fiscal 3, reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, es modifica aclarint el concepte de vehicles elèctrics. La bonificació per aquest tipus de cotxes ja es preveia amb un 25% de la taxa, a la qual se sumen les motocicletes elèctriques les quals tributaran dins la tarifa més reduïda.

Finalment, una de les modificacions importants és la unificació de tots els criteris i les condicions per ser beneficiari de les tarifes reduïdes contemplades al document. Segons ha assegurat l’equip de Govern, properament s’obrirà un nou apartat al web municipal en el qual es podran trobar fàcilment i de forma entenedora totes les bonificacions fiscals així com les ajudes socials.

Temas

Comentarios

Lea También