Roda de Berà tornarà a rebaixar l’IBI aquest 2018

La reducció, del 4%, se sumarà a la baixada directa del 2% de l’impost prevista a les ordenances fiscals d'enguany

04 enero 2018 18:53 | Actualizado a 04 enero 2018 19:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de Roda de Berà tornarà a rebaixar l’IBI, en aquest cas en un 4% més, com a resposta a l’actualització cadastral a l’alça del mateix percentatge (4%) efectuada pel Govern Central, i aprovada per Decret Llei.

Es compleix així el compromís adquirit a l’octubre del passat exercici per l’equip de govern quan el Ple va aprovar una reducció directa de l’impost d’un 2%.

Es vol evitar que aquesta mesura, imposada per l’executiu central, repercuteixi en la butxaca del contribuent. D’aquesta manera, si la rebaixa prevista per aquest exercici situava el tipus impositiu en l’1,06%, una rebaixa del 2% que els rodencs i rodenques ja veuran reflectida en els seus rebuts, amb aquesta nova reducció s’arribarà a l’1,02%.

I com assegura el regidor d’Hisenda, Frederic Royuela, “la bona tasca d’aquest Govern durant els últims anys, la bona gestió econòmica i el romanent positiu resultant, es trasllada a la butxaca del ciutadà i ens permet fer aquesta rebaixa. Per aquest motiu els rodencs no notaran la pujada del 4% del valor cadastral, al contrari, veuran reduïda la seva factura en un 2%.

Aquesta rebaixa fiscal volem que sigui només el principi, una primera fase que continuarà amb una rebaixa progressiva dels impostos durant els propers anys”, ha dit.

La regularització del valor cadastral és una mesura obligada pel Govern Central, que insta a tots els consistoris a actualitzar els valors cadastrals amb la finalitat de poder ajustar-los a l’actual situació del mercat immobiliari.

Comentarios
Multimedia Diari