Roda de Berà farà una donació de 2.300 euros a La Palma

A través d’una moció conjunta de tots els grups polítics per donar suport als palmeros i les palmeres.

15 diciembre 2021 10:50 | Actualizado a 18 diciembre 2021 13:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Roda de Berà farà una donació de 2.310 euros al Cabildo Insular de La Palma. Així ho aprovarà per unanimitat el Ple en la sessió ordinària de desembre que tindrà lloc el proper dijous al vespre, després que ahir es votés favorablement en la corresponent comissió informativa.

El passat mes d’octubre l’alcalde Pere Virgili va contactar amb el president del Cabildo insular, Mariano Hernández, per tal de conèixer de primera mà quines eres les necessitats dels palmeros. Hernández va explicar l’Alcalde que actualment l’ajuda més efectiva són les donacions econòmiques, atès que les necessitats van variant i les aportacions són destinades a resoldre les necessitats urgents del dia a dia dels afectats pel volcà Cumbre Vieja.

Des de Roda de Berà es vol traslladar als veïns i veïnes de La Palma tota la solidaritat, l’afecte, l’ànim i l’ajuda necessària, és per això que tots els grups municipals presentaran al Ple una moció conjunta a través de la qual l’Ajuntament destinarà a l’illa 1.000 euros d’una de les partides del pressupost municipal. A més a més, els grups renunciaran a l’assignació del mes de desembre, que sumen un total de 1.310 euros, perquè ambdós conceptes siguin transferits directament al Cabildo insular de La Palma, per ajudar a cobrir les necessitats dels palmeros i les palmeres afectats per l’erupció del volcà.

La moció també manifesta la predisposició i el suport de l’Ajuntament de Roda de Berà a quantes actuacions de coordinació puguin afavorir la implementació del Pla Especial per a la Reconstrucció de La Palma; i trasllada el suport a les persones evacuades de les seves llars i, molt especialment, als qui han perdut els seus habitatges, els seus cultius o els seus bens sota la lava.

Finalment el text de la moció agraeix el “treball incansable que estan desenvolupant els equips d'emergència, cossos i forces de Seguretat de l'Estat, organitzacions no governamentals, exèrcit, policies locals, professionals del sector sanitari, mitjans de comunicació i voluntaris”; i insta al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri de Política Territorial

i Funció Pública a la dotació urgent d’un fons per a compensar econòmicament les despeses generades en les administracions locals per la catàstrofe així com garantir el correcte funcionament dels serveis públics essencials.

Comentarios
Multimedia Diari