Roda de Berà lliurarà dissabte els premis del Concurs Literari ‘Roca Plana’

S’han rebut un total de 110 obres literàries. L’amistat és el tema principal de totes elles.

02 diciembre 2021 19:20 | Actualizado a 06 diciembre 2021 17:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Cultura lliurarà el proper dissabte, 11 de desembre, els premis de la novena edició del concurs literari ‘Roca Plana’ Baix Gaià. L’acte tornarà a celebrar-se al teatre Casino Municipal, després que l’evolució desfavorable de la pandèmia obligués el passat abril a traslladar el lliurament de premis de la vuitena edició a la pedrera de l’Elies. Serà a partir de les sis de la tarda i es garantiran totes les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19.

La gala estarà presentada per la periodista Sònia Camí i amenitzat pel grup torrenc Julivert. A més a més, gràcies a la col·laboració del FIC-CAT es projectarà ‘Xisca’, de Sergi Lara, una comèdia de ficció que descriu el viatge que emprèn el Ramon per la comarca del Pallars Jussà per tal de trobar el propietari de l’ovella Xisca.

Fins al 19 de novembre, es van presentar cent-deu obres, trenta-cinc més que a la passada edició, les quals havien d’estar escrites en català i tractar la temàtica escollida, en aquest cas l’amistat. D’elles, 47 corresponen a la categoria infantil; 24 a cadet; 4 a la categoria juvenil; i 35 han estat escrites per majors de 18 anys.

El Jurat es va reunir el 29 de novembre per tal de decidir les obres premiades. Per a cadascuna de les quatre categories es va acordar un primer premi, de 150 euros i un llibre, un segon, de 100 euros i un llibre; i un tercer premi, de 50 euros més un llibre. Tots els guanyadors/es i participants rebran també un diploma.

Finalment, el Jurat va escollir la temàtica sobre la qual hauran de versar les obres de la desena edició del concurs literari, la diversitat.

Comentarios
Multimedia Diari