Sáenz de Santamaría replica a CDC que la lluita contra la corrupció no entén de dates electorals

El govern espanyol demana a Convergència i a la Generalitat que no busquin culpables fora de les seves files

19 mayo 2017 21:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha replicat aquest divendres a CDC que "la lluita contra la corrupció no entén de partits ni de dates electorals" i que així ha quedat demostrat al llarg dels últims mesos en què diverses formacions, inclòs el Partit Popular, s'han vist implicades en suposades actuacions irregulars. "Li demanaria als líders de CDC i de la Generalitat que no busquin culpables fora de les seves files", ha subratllat, per afegir que el partit és qui "haurà de demostrar que no hi ha culpables". Així mateix, ha demanat a CDC que respecti les decisions judicial i que es preocupi del que passa dins la formació.

Soraya Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres on també ha criticat el "victimisme" que, segons ella, "sempre practiquen els dirigents de CDC i de la Generalitat. "Fa temps que diuen que la culpa és dels altres", ha reblat, per afegir que quan un assumpte es troba judicialitzat "no serveix l'expressió la millor defensa és un bon atac".

Preguntada per les suposades filtracions per part dels cossos i forces de seguretat de l'estat d'aquests registres, la vicepresidenta espanyola ha assegurat que les investigacions d'aquesta naturalesa sempre han transcendit d'"una o altra manera". "Hi ha hagut debats sobre filtracions d'alguns sumaris i nosaltres hem hagut d'aclarir que no posarem límits al respecte", ha sentenciat.

Sáenz de Santamaría ha insistit en demanar a CDC que no busqui culpables fora del partit i ha tornat a recordar que, per desgràcia, "casos com aquest han afectat totes les formacions independentment de la data". "El que realment preocupa a la ciutadania és la lluita contra la corrupció", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari