Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou acull el Festival Internacional de Música amb 70 artistes de prestigi

Entre el 8 de juliol i el 15 d’agost aquests músics faran concerts per la Costa Daurada i donaran classes magistrals als alumnes

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d’un assaig de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya. Foto: JOFICAT

Imatge d’un assaig de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya. Foto: JOFICAT

El Festival Internacional i Acadèmia d’Estiu Salou Costa Daurada és un esdeveniment que fusiona l’activitat docent d’una Acadèmia d’Estiu amb la d’un Festival Internacional format per més de 70 reconeguts intèrprets, professors i pedagogs dels cinc continents, així com tots els alumnes de l’Acadèmia de forma activa.

El festival tindrà lloc del 8 de juliol al 15 d’agost de 2017 a la capital de la Costa Daurada. Aquesta setmana, per ple ordinari, se n’ha aprovat el conveni de col·laboració, del que vol ser un espai de trobada de professionals i alumnes i de col·laboració integral entre músics, públic i estudiants durant cinc setmanes, com ha explicat la regidora de Cultura de Salou, M. José Rodríguez.

El Festival inclourà més de 150 concerts que es realitzaran al llarg de tota la Costa Daurada i en els que es comptarà amb la presència de diferents municipis. Es tracta d’un esdeveniment singular i únic en el qual les classes magistrals s’oferiran juntament amb un Festival Internacional en què participaran més de 70 reconeguts artistes i docents dels cinc continents i que es desenvoluparà a espais com el TAS, l’Escola de Música, el Centre Cívic, la mateixa plaça de les Comunitats Autònomes, a més de la Torre Vella, el Parc de la Ciutat, la Masia Catalana, el passeig de Jaume I.

Entre els concerts destacats d’aquesta primera edició en figuren 16 de caràcter simfònic

El Festival ha creat el seu segell Debut, mitjançant el qual els estudiants debutaran com a solistes i directors d’orquestra amb la Salou Festival Orchestra, realitzant més de 200 concerts a diferents municipis de la Costa Daurada.

Entre els concerts destacats figuren 16 simfònics a l’aire lliure, així com el concert inaugural a càrrec de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya - JOFICAT, que acompanyarà al gran pianista Cyprien Katsaris a l’obertura del Festival.

L’Acadèmia d’Estiu oferirà a tots els seus alumnes un alt nivell musical mitjançant la seva oferta lectiva: classes magistrals, cursos de solista amb Orquestra, direcció orquestral, música de Cambra, Acadèmia d’Orquestra, tallers, Conferències i, sobretot, una participació activa al Festival, en els Concerts Debut, així com en el Concurs Internacional que premiarà als millor participants al llarg del Festival Acadèmia.

El conveni sotmès a votació ha rebut el suport del govern municipal (FUPS i PDeCAT, a més d’ERC i Guanyem Salou (14 vots en total) i l’abstenció del PP i de Ciutadans.

Temas

Comentarios

Lea También