Salou assoleix un 89% d'ocupació durant el mes d'agost

El turisme català i espanyol augmenta un 4% i el rus baixa un 5,5% respecte el 2014

19 mayo 2017 21:52 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Salou ha registrat durant el mes d'agost una ocupació del 89,3%, un punt i mig per sota de les xifres del mateix mes de l'any passat. Tot i aquesta lleugera disminució, els establiments turístics del municipi han comptabilitzat 5.000 pernoctacions més, fins a assolir el milió i mig. Les dades de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada (URV) constaten també uns resultats més positius respecte el turisme català i espanyol que, amb un augment del 4%, han representat el 37% del total de visitants. Pel que fa als mercats estrangers, el turisme francès ha assolit un 19,1%, el britànic un 18,6% i el rus un 8,4% total, en aquest cas amb un descens del 5,5%.

El regidor de Turisme i president del Patronat Municipal de Turisme, Benet Presas, ha subratllat que, malgrat el descens de l'ocupació, ha augmentat el nombre de pernoctacions, la qual cosa "demostra que Salou manté la seva fortalesa com a destinació de turisme familiar". Presas ha detallat que mentre els mercats francès i britànic es mantenen, l'estatal ha crescut, "i això és un bon símptoma, perquè la destinació continua tenint una posició privilegiada pel que fa al turisme català i espanyol".

En referència al mercat rus, el regidor de Turisme del municipi ha admès que, "si bé ja era prevista la seva baixada, tenint en compte que el ruble ha patit una devaluació del 80%, s'ha aconseguit mantenir un 60% del mercat respecte el 2014, i això és una noticia excel·lent". Una altra dada significativa que es desprèn de les dades facilitades per l'Observatori és que augmenta la mitjana de nits d'estada al municipi, passant de 1.543.283 el 2014, a 1.548.341 l'agost d'aquest any.

Segons l'alcalde de Salou, Pere Granados, "tenint en compte la conjuntura, podem valorar molt positivament el creixement significatiu del mercat espanyol, que evidencia una recuperació que volem treballar reforçant les accions de promoció". En aquest sentit, el batlle ha afegit que "les accions realitzades han resultat rentables des del punt de vista de la captació del mercat nacional, i per això estem convençuts que s'ha de reforçar la promoció en mercats de proximitat de l'Estat, però també el francès i el britànic".

Comentarios
Multimedia Diari