Salou celebra la Festa Major d'Hivern sense el Cós Blanc per culpa de la pandèmia

El pregó d'inici de festes, el proper dimarts, 1 de febrer, a les 20 h, al Teatre Auditori, anirà a càrrec de l'artista i creatiu Mariano Vázquez Matarranz, també conegut com 'Mariano 1,85'

22 enero 2022 18:50 | Actualizado a 25 enero 2022 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Ajuntament de Salou, a través de l'àrea de Serveis Culturals, juntament amb les regidories d'Infància, Joventut i Foment de l'Esport, l'àrea de Dinamització Econòmica, i el Patronat Municipal de Turisme, han organitzat un programa d'allò més divers per celebrar la Festa Major d'Hivern d'aquest nou any 2022.

L'alcalde Pere Granados ha assenyalat que "la Festa Major d’hivern de Salou té el caràcter més autèntic, singular i genuí, perquè és un patrimoni que ens és propi i ens pertany a tots els salouencs i salouenques, i, també, és la manifestació que més il·lusió i entusiasme ens provoca". 

Recordem que, finalment, el Cós Blanc no es podrà desenvolupar enguany, tal i com es va acordar, recentment, per votació, per part de les colles participants, com a mesura de seguretat davant la COVID-19.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha mostrat la seva satisfacció per haver organitzat aquesta festa, amb les mesures actuals; i ha posat en valor la tasca realitzada i el gran esforç per part de les associacions i entitats culturals del municipi, per “treure endavant activitats i actes diversos per al gaudiment de tothom”.

El dimarts, 1 de febrer, tindrà lloc el pregó d'inici de festes, a les 20 h, al Teatre Auditori de Salou, a càrrec de l'artista i creatiu Mariano Vázquez Matarranz, també conegut com 'Mariano 1,85'. Prèviament, es durà a terme la presentació de les Pubilles i l'Hereu de Salou, al mateix TAS. Cal dir que l'accés és gratuït i per ordre d'arribada, fins a completar l'aforament, que és limitat. Seguidament, davant del TAS, es podrà gaudir de la gran traca que donarà el tret de sortida als actes.

El cap de setmana previ, aquest diumenge, 30 de gener, a les 10.30 h, es donarà inici a la XXVII Pedalada popular de Festa Major, des de la plaça de la Segregació, davant del Pavelló d'Esports Salou Centre. Es tracta d'una activitat organitzada per la Regidoria d'Esports amb Salou Triatló Costa Daurada i amb la col.laboració de Challenge Salou. A les 9.30 h, es podran recollir els dorsals. Cal dir que es imprescindible l'ús de casc i mascareta. En aquest sentit, el regidor de Foment de l'Esport, Daniel López, ha explicat que "hem treballat per poder realitzar l'acte esportiu de Festa Major que gaudeixen les famílies, en conjunt, i puguin participar-hi, amb total seguretat".

També tindrà lloc, aquest dissabte i diumenge, la iniciativa 'Platja tot l'any', una activitat familiar del Patronat Municipal de Turisme.

Actes culturals

El dijous, 3 de febrer, s'inaugurarà l'exposició d'artistes locals de Salou, a les 19 h, que romandrà oberta, a la Torre Vella, fins al 5 de març de 2022, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h.

I, el mateix dia, a les 22 h, es podrà gaudir de l'espectacle 'We love Queen', amb les cançons de la banda de rock més espectacular del segle XX, al TAS. Per poder accedir, és necessari tenir invitació, que es pot adquirir, de forma gratuïta, a les oficines del Teatre, a partir d'aquest dijous, 27 de gener, en horari de 10 a 14 h.

El divendres, dia 4, tindrà lloc el programa d'esports 'Què t'hi jugues!', de SER Catalunya, amb Sique Rodríguez, a les 12 h, a la Sala Costa Daurada del TAS.

D'altra banda, a la tarda, es faran les actuacions de cant coral al carrer, amb el Coro Vasco Ama-Lur i la Coral Eixàrcia, en honor a Santa Àgueda. El recorregut serà el següent: a les 19 h, pels carrers del Nucli Antic; a les 19.30 h, a Via Roma, davant del Mercat Municipal; a les 20 h, a la cantonada del carrer Berenguer de Palou, amb Via Augusta; i a les 20.30 h, a la rotonda de Via Roma, amb c. Barcelona.

El dissabte, 5 de febrer, a partir de les 9 h del matí, es faran els matinades, amb la participació de diferents colles de grallers, acompanyats pels grups festius del municipi, per anunciar, a so de gralles i timbals, l’inici de la festa. A les 11.30 h, es farà la cercavila del seguici festiu, sortint de la plaça Bonet, i passant per c. Barcelona, c. Francolí i fins a la Plaça de la Pau. I, a les 13 h, hi haurà el ball de lluïment, a la plaça de la Pau. A la tarda, a les 18.30 h, actuarà la Txaranga Bandarra Street Orkestra, pels diferents carrers del municipi.

Per últim, dissabte, dia 5, a les 19 h, es podrà gaudir de l'actuació de l'orquestra Maravella, al Pavelló Salou Centre. L'accés és gratuït i per ordre d'arribada, fins a completar l'aforament.

Diumenge, 6 de febrer, tindrà lloc la XXXV Trobada de Gegants, a les 11.30 h, amb sortida des de la plaça de la Pau, passant per c. Francolí, c. Barcelona, fins a la rotonda amb Via Roma; i tornada pel mateix recorregut. De nou, a la plaça de la Pau, es farà la ballada conjunta dels Gegants, a les 13 h, amb tots els participants.

Al vespre, a les 19 h, es trobaran les bèsties de foc, el Xaloc i la Morena de Salou, junt amb les colles convidades, a la plaça de la Via Roma. Passaran per c. Barcelona i c. Francolí, fins a la plaça de la Pau, on faran la ballada final.

Finalment, a les 21 h, es podrà gaudir de l'espectacle pirotècnic, al c. Advocat Gallego, a l'alçada del TAS. Consistirà en una mascletada aèria, que es podrà gaudir des de tot el municipi, salvaguardant la distància social.

Biblioteca de Salou

La Biblioteca Pública Municipal de Salou organitza, per celebrar la Festa Major d'Hivern, un conjunt d'activitats virtuals, els ActiviJOCS festius, de l'1 al 5 de febrer. Consistiran en proves, en format virtual, per jugar amb els elements festius i passar-s’ho bé, tot coneixent els gegants i bestiari de la festa. Aquesta activitat es pot seguir a través de les xarxes socials de la Biblioteca.

El dimecres, 2 de febrer, a les 18.30 h, es podrà gaudir, de forma presencial, de la tertúlia literària, amb M. Lluïsa Amorós, amb motiu de la seva novel·la 'Els nens de la senyora Zlatin', i en el marc del Club de Lectura del Grup de Dones de Salou. Activitat gratuïta.

Activitats per als més petits

La regidoria d'Infància torna a posar en marxa la Fira Xic'S, amb atraccions i molta diversió, al Passeig 30 d'Octubre, a la cantonada amb carrer Tarragona. S'obrirà aquest divendres, 28 de gener, fins al 7 de febrer. Els dies 28 i 30 de gener, a les 17.30 h, es farà una xocolatada. Divendres, 4 de febrer, a les 18 h, els nens i nenes podran adquirir cotó de sucre, a la Fira. I, el 6 de febrer, es tornarà a fer una xocolatada, a les 18 h. Les existències seran limitades.

A més, els nens i nenes que siguin socis/es del Club Xic'S podran gaudir d'un viatge gratuït, dissabte, 5 de febrer, a les atraccions de la Fira. Hauran de passar a buscar el seu tiquet a l'Espai d'Infància Estació del Carrilet, a partir del dia 31 de gener, en horari de 10 a 13 h, i de 17 a 20 h. Les invitacions són limitades. I, dilluns, 7 de febrer, com a últim dia, es faran les Rebaixes Xic'S a la Fira, on totes les atraccions tindran el preu d'1,5 euros, el viatge.

Divendres, dia 4, a les 17 h, també es podrà gaudir de l'espectacle 'El show de Coco y Pepe', de Cantajuego, al Pavelló Municipal d'Esports Salou Centre. L'entrada és gratuïta i per ordre d’arribada, fins a completar l’aforament.

A més, diumenge, dia 6, tindrà lloc l'espectacle 'Mou el cos', a càrrec de Dàmaris Gelabert, a les 17 h, al Teatre Auditori. L'entrada serà amb invitació, que es pot adquirir a l'Espai d'Infància Estació del Carrilet, a partir del 31 de gener, en horari de 10 a 13 h, i de 17 a 20 h. Caldrà presentar el carnet del Club Xic'S. L'aforament és limitat.

També es compartiran tallers virtuals de Festa Major, a través de les xarxes socials del Club Xic'S, del 28 de gener i fins al 7 de febrer.

Dilluns, 7 de febrer, d'11 a 14 h, a la plaça del Carrilet, les famílies podran jugar als Maxijocs-Jocs Gegants de Fusta. L'aforament és limitat.

La regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez, ha explicat que “hem preparat una programació per als més petits i joves, que estem segurs que agradarà”, malgrat que no hi haurà Cós Blanc Xic'S, ja que “els nens/es podran gaudir d'espectacles musicals molt divertits i de la Fira”. D'altra banda, ha assenyalat, “el jovent també es divertirà amb la Nit de Monòlegs, teatre i altres actes”, els quals, ha dit, “comptaran amb totes les mesures de seguretat”.

Iniciatives de Joventut

La regidoria de Joventut també ha organitzat un conjunt d'activitats adreçades al col·lectiu jove, com el concurs de TikTok de Festa Major Salou 2022. Atès que enguany no se celebrarà el Cós Blanc, es vol motivar el jovent perquè facin els seus propis vídeos recordant-lo. Les bases del concurs es publicaran a l'Instagram de Joventut, @joventutsalou

Així mateix, divendres, 4 de febrer, a les 20 h, a la Sala Europa del TAS, es farà la presentació del videoclip 'La Vida', elaborat dins el programa d'activitats Estiu i Tardor Jove Masia Tous. Seguidament, l'Aula de Teatre Jove de la Masia Tous, 'A-scena' representarà l'obra de teatre 'Màquina del temps al Cós Blanc'. L'entrada és gratuïta i per ordre d'arribada, fins a completar l'aforament.

El mateix dia 4, a les 22 h, el Teatre Auditori de Salou acollirà la Nit de Monòlegs amb l'actuació dels còmics i monologuistes, Tomás García i Juanjo Albiñana. L'entrada és amb invitació, que es pot adquirir, de forma gratuïta, a les oficines del TAS o a la Masia Tous, a partir d'aquest divendres, 28 de gener.

D'altra banda, dissabte, dia 5, a les 18 h, es farà la VIII Skateparty, amb demostració de grafits, al parc de Manel Albinyana.

Altres activitats

El proper dijous, 3 de febrer, es reprendran les jornades gastronòmiques 'Tasta Salou', organitzades per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria (AEH) de Salou, amb la col·laboració de l'àrea de Dinamització Econòmica. Cada dijous, al vespre, a partir de les 19 h, es podrà fer una degustació, acompanyada de vi o cava, en diferents restaurants de Salou, per només 5 euros. Es pot consultar els establiments participants en la pàgina de Facebook i Instagram @tastasalou i @saloufoodexperience.

El regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “la gastronomia local s'ha volgut sumar a la celebració de la Festa Major, tornant a posar en marxa les exitoses jornades de Tasta Salou”.

Els dies 12 i 13 de febrer, també se celebrarà el Trofeu de Festa Major, organitzat pel Club Nàutic Salou.

 

Comentarios
Multimedia Diari