Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou demana reflexió en el seu acte central de la Diada

FUPS, PDCat, Unió, PSC i ERC han participat en l'acte, on no hi havia ni PP, ni Ciutadans ni Guanyem Salou.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Més de 50 entitats de la ciutat han fet ofrena al monument de Rafael de Casanova. FOTO: Aj. Salou

Més de 50 entitats de la ciutat han fet ofrena al monument de Rafael de Casanova. FOTO: Aj. Salou

Salou ha viscut  aquest matí els actes organitzats al voltant de l’11 de setembre; els quals han començat amb un acte al voltant de l’estàtua de Rafael de Casanova.

Durant l’acte institucional de commemoració de la Diada, l’alcalde, Pere Granados ha llegit unes paraules  en nom de la corporació municipal, assenyalant que “en aquest acte festiu i d’afirmació que celebrem  avui, s’escau fer un emotiu record i homenatge cap a tots els patriotes catalans que han lluitat per una Catalunya moderna, integradora, solidària, diversa i europea; però també més sobirana i respectada en la seva identitat nacional”, però també –ha afegit- “esdevé un bon moment per reflexionar sobre el nostre present i el nostre futur; per posar també en valor tots aquells reptes i aspiracions, i sobretot per reclamar cívicament, pacíficament i democràticament tots aquells instruments que ens permetran afrontar i articular el nostre futur amb més garanties de progrés col·lectiu, de justícia social, i de benestar i prosperitat pel conjunt de la societat catalana”.

Salou-11s
L'alcalde Pere Granados llegint el discurs.

Per Granados, “cal avançar plegats hem de tenir més capacitat per poder desenvolupar polítiques eficaces per a l’atenció ciutadana i la protecció social; per a la creació d’ocupació; per atendre les necessitats dels més desafavorits i dels col·lectius més vulnerables; per combatre les desigualtats, la precarietat i la pobresa; per lluitar contra la violència de gènere, les discriminacions i la intolerància; per solucionar les mancances en matèria de finançament i d’infraestructures que patim; i per donar, en definitiva, un nou impuls al nostre sistema econòmic, al nostre sistema educatiu, a la nostra identitat cultural, i al nostre sistema de protecció social”. Finalment, el batlle ha insistit en que “podem avançar junts sense oblidar el diàleg i  l’acord, i tenint en compte el reconeixement a la diversitat i la pluralitat nacional, que són valors democràtics i principis que cal assumir, respectar i exercir, si apostem per un marc de convivència pacífica i de lleial cooperació, en benefici de tota la societat i dels interessos comuns”.

Salou-11S
Alguns dels assistents a l'acte.

A l’acte hi ha estat presents els regidors de les dues formacions que conformen el govern municipal (FUPS, PDCat, Unió, PSC) i dels dos regidors d'ERC. Posteriorment, s’ha desenvolupat l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova on una cinquantena d’entitats i associacions de la ciutat, han realitzat la seva particular ofrena.

En acabar, i als voltants de les 11 del matí, a la Plaça del Carrilet s’ha organitzat una audició i ballada de en col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou.

Temas

Comentarios

Lea También