Salou detecta sobreocupació en un dels hotels que allotja joves del Saloufest

El consistori demana a organitzadors i participants que "deixin de perjudicar la bona imatge turística del municipi"

ACN

Whatsapp
Joves del Saloufest caminant pel carrer de la localitat salouenca. Foto: Pere Ferré

Joves del Saloufest caminant pel carrer de la localitat salouenca. Foto: Pere Ferré

L'Ajuntament de Salou demana als cinc hotels que allotgen els 9.500 estudiants del Saloufest que compleixin la normativa després de detectar sobreocupació al Jaume I. El consistori lamenta que es donin aquestes irregularitats, que ha detectat la Policia Local arran una investigació oberta per Mossos després que una jove de 21 anys s'hagi precipitat pel balcó de l'habitació on hi havia quatre persones -quan són habitacions individuals o dobles. La noia, que segons fonts dels Mossos, tenia problemes personals, ha estat traslladada d'urgència a Barcelona. L'Ajuntament, que lamenta l'"accident", remetrà a l'autoritat competent aquesta pràctica il·legal perquè valori si cal incoar un expedient a l'hotel.

La noia es troba ingressada a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i el seu pronòstic és reservat. L'incident ocorregut aquesta matinada, que els Mossos atribueixen a un possible intent de suïcidi i que, per tant, la jove s'hauria llançat voluntàriament des d'una quarta planta, ha desencadenat una investigació policial per esclarir els fets, a partir de la qual s'ha tret a la llum la sobreocupació a l'habitació en qüestió. El consistori espera que la noia pugui recuperar-se i que "els fets no es tornin a repetir".

A través d'un comunicat, l'Ajuntament informa que, de manera immediata, ha incoat les diligències oportunes. Ha requerit als cinc hotels participants d'aquest paquet turístic, el Jaume I, el Monza, Playa Park, Molinos i Four Elements, que compleixin "escrupolosament la normativa". A més, al llarg d'aquest dijous al matí es traslladarà aquesta sobreocupació dins l'habitació de la jove a l'administració competent en matèria de turisme i inspecció perquè actuï i prengui si cal mesures d'acord amb els fets detectats.

Finalment, l'Ajuntament de Salou requereix als hotels que participen del paquet turístic i que incompleixen la normativa així com també al touroperador 'I Love Tour' i a tots els participants del programa que "deixin de perjudicar la bona imatge turística del municipi i que cessin en l'ús de la marca Salou".

En passades edicions, el cas d'un noi, també de 21 anys, ferit de gravetat en practicar 'balconing' o el d'una jove que va denunciar una presumpta agressió sexual van empitjorar la imatge d'aquesta festa universitària, cada any en el punt de mira pels suposats mals comportaments, els crits i l'incivisme en general d'aquests universitaris, especialment en les seves esbojarrades festes nocturnes.

La primera tongada d'estudiants, de 4.600 joves, que van arribar diumenge passat, marxa aquest mateix dijous de Salou. Després en vindran 4.300 més, del 7 a 11 d'abril, i finalment, uns 600 a partir del 14 d'abril.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También