Salou i Vila-seca minimitzen la retirada de Veremonte i insisteixen que el projecte tira endavant

El diputat socialista Xavier Sabaté assegura que era "una marxa esperada" i es mostra "tranquil" perquè continua havent-hi operadors decidits a fer la inversió

ACN

Whatsapp
Foto: ACN

Foto: ACN

Els ajuntaments de Salou i Vila-seca, els municipis que han d'acollir el projecte conegut inicialment com BCN World, asseguren que la retirada oficial de Veremonte no compromet el futur dels complexos turístics integrats previstos a tocar de PortAventura. L'alcalde de Salou en funcions, Pere Granados, ha recordat que "ja no depenia d'ells" i que és la Generalitat qui ha pres la iniciativa. Per la seva banda, el diputat socialista Xavier Sabaté ha assegurat que era "una marxa esperada" i s'ha mostrat "tranquil" perquè continua havent-hi operadors decidits a fer la inversió. Per contra, els opositors demanen aturar els tràmits urbanístics i exploren diverses vies legals per aturar el pla director.

L'alcalde de Salou en funcions, Pere Granados, ha manifestat a l'ACN que la marxa de Veremonte "no canvia absolutament res" perquè el projecte "ja no depenia d'ells". El batlle salouenc ha recordat que el titular dels terrenys és 'La Caixa' i que la Generalitat actua com a garantia i proporciona "un millor posicionament" de cara a les negociacions amb els futurs operadors.

En aquest sentit, Pere Granados ha manifestat que "encara queden quatre propostes" per obtenir una llicència, ja que Veremonte no hi va optar a soles, sinó de la mà d'altres operadors com Melco i Hard Rock. A més, cal tenir en compte que Melco concorria en solitari per l'obtenció d'una altra llicència i que el Grup Peralada també es troba entre els preseleccionats. "Són operadors amb molta solvència tècnica i financera i el projecte serà una realitat mentre mantinguin l'interès i, d'aquí que no s'executi, encara en poden venir de nous", ha assenyalat.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vila-seca ha recordat en un comunicat que, tot i la retirada del grup Veremonte, "el projecte està en marxa ja que hi ha inversors interessats tal i com s'ha anat informant i existeix una confiança total en el Govern de la Generalitat". El consistori defensa que el Centre Recreatiu i Turístic i la nova llei del Parlament estan en marxa, i que PortAventura, un parc temàtic d'èxit, ha començat la construcció de Ferrari Land.

"Aquestes són grans notícies que hem anat construint Govern, ajuntaments i empreses des de fa molts anys i la nostra experiència i els nous inversors que creuen en aquest destí turístic faran possible el desenvolupament de nous projectes. Sempre hem dit que el difícil va ser l'inici i que ara, continuar, és més fàcil", ha conclòs el comunicat.

Al seu torn, fonts de la companyia PortAventura han evitat valorar explícitament la sortida de Veremonte del projecte però han subratllat a l'ACN que aquest tira endavant i que serà "avantatjós i positiu" per al territori. Cal recordar que l'empresa gestora del parc temàtic té tancat un acord que li atorga una opció preferent per construir i/o explotar els hotels de perfil familiar que es construeixin dins el projecte.

El PSC afirma que era "una marxa anunciada" i assegura que el projecte tira endavant

El diputat socialista Xavier Sabaté i membre de la comissió bilateral Govern-PSC sobre BCN World ha assegurat a l'ACN que la retirada oficial de Veremonte no afectarà al projecte. "Era una marxa esperada i un secret a veus que el seu objectiu era fer negoci amb la compravenda dels terrenys i no concórrer definitivament al concurs", ha etzibat el diputat tarragoní. Sabaté ha insistit que, quan l'empresa d'Enrique Bañuelos va renunciar a comprar els terrenys al desembre, ho va justificar "per sortir del pas" amb l'argument que desconeixien com quedaria el planejament urbanístic, "quan sabien que això requeria uns mesos".

Xavier Sabaté ha afirmat que tant el Govern com el PSC estan "tranquils" perquè els operadors preseleccionats per explotar una llicència de casino "segueixen treballant els seus projectes perquè hi volen concórrer i executar la inversió". El diputat ha avançat que, el proper pas, serà l'aprovació inicial del PDU per part del Govern, que s'aprovarà definitivament "d'aquí a uns mesos" després del període d'al·legacions. En paral·lel, ha recordat Sabaté, el Govern està elaborant el plec definitiu de les llicències de joc per tal que es puguin presentar de forma definitiva als inversors que es mantenen.

Els opositors exploren vies legals per aturar el pla director urbanístic

L'Assemblea 'Aturem BCN World' ha constatat que la de Veremonte era una marxa anunciada que ha anat "marxant" progressivament del projecte que va anunciar al setembre de 2012. El portaveu de la plataforma, Joan Pons, ha qüestionat els canvis normatius a nivell de joc i urbanisme impulsats per petició de Veremonte i s'ha mostrat partidari "d'aturar" els tràmits en marxa i que siguin "els suposats nous inversors i promotors" els qui defineixin les condicions que volen.

La plataforma contrària al projecte es manté amatent a la redacció del pla director urbanístic, que tem que desemboqui en una requalificació que incrementi el valor dels terrenys "en favor de la Caixa, com a propietària". Per aquest motiu, Pons ha avançat que, des de fa unes setmanes, han posat en marxa una comissió d'experts que estudia vies legals per frenar i aturar el pla director.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También