Salou no atorgarà més llicències de clubs cannàbics i centres de culte durant un any

El consistori aprova també ajuts per les famílies sense ingressos i declara la ciutat lliure de desnonaments i acollidora de refugiats

19 mayo 2017 21:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 L'Ajuntament de Salou va acordar durant el ple de dimecres iniciar un expedient de redacció per modificar el pla d'ordenació urbana del municipi i així regular els usos de caràcter religiós i d'associacions cannàbiques i els seus clubs socials. Mentre la proposta no arriba, s'ha acordat suspendre durant almenys un any l'atorgament de llicències d'ús, d'obres o activitats per la implementació o establiment de clubs i associacions de cànnabis legalment permeses, així com de centres de culte. Al mateix ple, els grups van aprovar destinar 30.000 euros per tal d'ajudar a les famílies de la ciutat que no reben cap ingrés, i també van declarar la ciutat lliure de desnonaments i acollidora de refugiats.

La durada de la suspensió de llicències podria allargar-se més enllà de l'any previst, fins als dos anys, en cas d'acumulació per efecte de l'aprovació inicial de l'instrument de planejament urbanístic que correspongui, si es dóna el cas.

Pel que fa a l'ajut a les famílies sense ingressos, els grups municipals van acordar per unanimitat fomentar les polítiques actives d'ocupació entre els habitants de Salou per reforçar les ajudes que es presten per a aquelles famílies que pateixen un risc d'exclusió social. Amb una partida de 30.000 euros per al darrer trimestre de 2015, es fomentarà l'ocupació entre les famílies de Salou que no percebin ajuts ni subsidis.

La moció per declarar Salou ciutat acollidora de refugiats també es va aprovar amb el suport de tots els grups. D'aquesta manera, l'Ajuntament es compromet a donar suport i col·laborar "amb les entitats que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil, addicionals a aquelles accions que des de la Diputació de Tarragona s'assignin" al municipi. A més, el consistori reservarà una partida del pressupost municipal del 2016 per garantir un "pla d'acollida de qualitat" que inclogui habitatge, integració o recursos econòmics bàsics per als possibles refugiats que es puguin assignar a Salou.

D'altra banda, Salou es va declarar un municipi "lliure de desnonaments" amb els vots a favor de Guanyem i PSC, l'abstenció de CiU i ERC i el vot contrari del PP. A més, es van comprometre a continuar treballant en l'eradicació de la pobresa energètica.

 

Participació als plenaris

Finalment, durant el ple, Guanyem Salou va presentar una altra moció relativa a la participació i consulta directa de la ciutadania que va tirar endavant per 9 vots a favor del PSC, Ciutadans i Guanyem, els vots contraris d'ERC i l'abstenció de CiU i PP.

 

Comentarios
Multimedia Diari