Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou planifica la política juvenil pels propers 4 anys

El Pla Local de Joventut pretén ser l’eina que vol traçar i concretar les línies a seguir al municipi.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El regidor David González en la presentació del Pla Local de Joventut.

El regidor David González en la presentació del Pla Local de Joventut.

Aquest dilluns s'ha presentat el Pla Local de Joventut de Salou (PLJS) 2017-2020. Aquest pla pretén ser l’eina que vol traçar i concretar les línies a seguir en polítiques de joventut pels propers 4 anys al municipi de Salou i s’adreça a una població de 6.547 joves d’entre 14 i 35 anys.

El document és dinàmic i ha d’anar adaptant-se als problemes i necessitats dels joves, com ha apuntat en la presentació el regidor de l’àrea, David González.

L’alcalde Pere Granados, per la seva part, ha assegurat que “planificar les línies a seguir en polítiques de joventut ha estat sempre una prioritat municipal, donat que sempre hem estat receptius, compromesos i atents a les inquietuds i necessitats d’aquest col·lectiu”.

La finalitat última del PLJS és avançar en el treball per desenvolupar polítiques integrals, universals i coordinades per aconseguir la igualtat d’oportunitats i la capacitat de les persones joves a desenvolupar el seu propi projecte de vida de manera autònoma, com a base de la societat del futur. I tot plegat –com apuntava González- es fa de manera transversal; des de totes les àrees municipals per tal d’incidir en tots els àmbits de la vida dels joves; i això vol dir per tant, que el Pla Local de Joventut que presentem és un pla integral de tot l’Ajuntament de Salou.

Pel regidor de l’àrea, el pla aprèn de l’anterior, tot mantenint les estructures i dinàmiques creades en aquests últims anys, “però alhora vol anar més enllà i encarar els nous reptes que ens presenta el futur i que s’ha dissenyat per i amb els joves”.

En aquest Pla es plantegen 6 reptes a assolir mitjançant les accions i programes que es portin a terme:

 • Fomentar el compromís i la responsabilitat dels joves, i espais d'oci no consumista.
 • Millorar la participació dels joves en l'oferta d'activitats programades per entitats i Ajuntament.
 • Aconseguir l’èxit en la trajectòria educativa dels joves.
 • Aconseguir l’èxit en la trajectòria laboral de la joventut.
 • Aconseguir l’èxit en la transició domiciliària de la joventut.
 • Promoure la vida saludable dels joves.

Per fer-ho, totes les accions i activitats, més de 170 l’any 2017, s’emmarcaran dins de 5 línies de treball que configuren el Programa Estel Jove Salou. Aquestes són:

 1. L’associacionisme i l’oci.
 2. Treball.
 3. Habitatge.
 4. Salut.
 5. Formació.

Totes aquestes accions i activitats a desenvolupar representen –com ha assenyalat el regidor- un pressupost de més de 225.000 euros, a més s’ha sol·licitat a través del contracte programa, una subvenció de 38.000€. Com no pot ser d’una altra forma, el PLJS treballa de forma transversal amb moltes àrees del nostre Ajuntament com Ensenyament, Serveis Socials, Cultura, Ocupació o Esports, així com amb d’altres administracions com els Ajuntaments de Vila-seca i Cambrils.

En definitiva, com ha explicat González, es presenta un Pla Local de Joventut “ambiciós però amb el rigor i la dosi de realitat necessaris perquè compleixi amb el seu objectiu, que no és altre que ser l’eina de treball dinàmica i oberta a totes les millores que es puguin aportar, a més d’aconseguir amb aquest Pla situar a totes les persones joves de Salou on es mereixen”, que no és altre lloc que al centre de l’acció política i dotar de protagonisme a aquest sector de la població imprescindible per la evolució i creixement de la nostra societat i del nostre municipi.

Temas

Comentarios

Lea También