Salou planta un arbre per la pau

La plaça de la Pau es convertirà aquest dissabte 9 de març en el centre d’expressió per declarar la ciutat “municipi per la Pau i la no violència”

08 marzo 2019 11:49 | Actualizado a 08 marzo 2019 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest dissabte dia 9, a partir de les 12 hores, els salouencs i salouenques que vulguin podran desplaçar-se al lloc del recent plantat “arbre per la Pau”, situat a la mateixa plaça de la Pau, per tal de dipositar en una bústia el seu compromís i desig contra la violència i a favor de la Pau.

Aquest acte de plantada d’un arbre per la Pau és dedicat a la memòria de les “víctimes d’actes violents” i organitzat en compliment d’un acord plenari on es declarava Salou “municipi per la Pau i la no violència”; tot manifestant el “reconeixement i record a totes les víctimes d’actes violents, inclosos els ferits i els familiars que han patit i pateixen les conseqüències físiques i psicològiques”.

L’arbre que s’ha plantat es un Cercis Siliquastrum, arbre de Judea o també anomenat de l’amor per la forma de cor de les seves fulles. És originari de l’Orient Mitjà i va ser portat a les nostres terres en temps de les Croades, al segle XIV. Ben aviat es plantà als herbolaris i jardins dels principals monestirs i convents, i era apreciat per ser referent de Terra Santa i sobretot per la seva espectacular floració, de color púrpura, que marca la fi de l’hivern i l’inici del bon temps. S’ha convertit així en símbol d’esperança, conciliació i pau.

Comentarios
Multimedia Diari