Salou posa en valor la qualitat del seus serveis a la platja amb dos simulacres

Per poder valorar la qualitat i la seguretat dels serveis d'emergència, el passat dia 9 de setembre es van dur a terme dos exercicis de seguiment i control, simulacres, davant les platges de Llevant i de Ponent, en els quals hi van participar una dotzena de persones, entre membres de Policia Local, Salvament i Socorrisme i Protecció Civil

09 septiembre 2021 21:20 | Actualizado a 14 septiembre 2021 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana i amb el suport de la Policia Local i Protecció Civil, va realitzar el passat dia 9 de setembre un simulacre de rescat de persones dins la mar. En aquest sentit, es van preparar dos exercicis de valoració de la qualitat i la seguretat dels serveis: un a la platja de Llevant i un altre a la platja de Ponent, a través dels quals es va poder controlar el temps de resposta per part dels agents implicats, salvament i socorrisme, i també la qualitat de l’atenció als hipotètics banyistes ferits.

Els simulacres són exercicis imprescindibles per poder accedir a les diferents certificacions que tenen les platges de Salou. En aquests darrers, hi han participat una dotzena de persones, entre membres de Protecció Civil, Policia Local i del servei de Salvament i Socorrisme.

Segons ha manifestat l’alcalde, Pere Granados, “Salou gestiona les platges de manera transversal, amb la implicació de diferents departaments municipals”. En aquest sentit, el bon funcionament d'aquest sistema permet que Salou pugui obtenir certificats mediambientals i de qualitat dels seus serveis, com la Bandera Blava i la Q de platges, basada en la UNE-ISO 13.009:2016 per la Qualitat dels serveis de platja, actualment.

Per l’alcalde, "les nostres platges ofereixen uns estàndards de qualitat molt elevats, amb tot tipus de serveis per a la seguretat i el benestar de les persones, els quals superen les avaluacions periòdiques de caire intern, com aquest exercici realitzat; però que també són examinats, periòdicament, de manera externa per una empresa certificadora homologada, per tal d'oferir la millor eina de treball per a la seva gestió, i una oferta de qualitat per a la ciutadania".

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ha explicat que “els simulacres permeten avaluar les actuacions dels grups implicats en una emergència per tal de valorar la resposta i detectar alguna possible millora a aplicar; perquè les actuacions reals s’afrontin amb totes les garanties d’èxit, i mantenir els nivells generals de qualitat”.

També, segons González, “cal destacar la bona feina que l'equip de salvament i socorrisme i Protecció Civil ha realitzat aquest estiu a les nostres platges, amb la total col·laboració de la Policia Local”.

Comentarios
Multimedia Diari