Salou presenta el programa de la festa del 30 d'Octubre

El pregó d’inici de festes tindrà lloc dijous, 28 d’octubre, a les 20 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, i anirà a càrrec de Sílvia Rovira Canellas, presidenta de l’Associació Grup de Dones de Salou

Diari de Tarragona

Whatsapp
Salou presenta el programa de la festa del 30 d'Octubre

Salou presenta el programa de la festa del 30 d'Octubre

L’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou ha organitzat una programació d’actes entorn de la Festa del 30 d’Octubre, que commemora la segregació del municipi. El pregó d’inici de festes tindrà lloc el proper dijous, 28 d’octubre, a les 20 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a càrrec de Sílvia Rovira Canellas, presidenta de l’Associació Grup de Dones de Salou. L'aforament és limitat, amb invitació.

Recordem que el 30 d’Octubre és una data simbòlica pels salouencs, ja que, després de 10 anys de lluita i reivindicació, i per sentència del Tribunal Suprem, s’assolia, l’any 1989, l’autonomia com a municipi.

Aquest cap de setmana, ja s’han preparat un conjunt d’actes previs. Demà divendres, 22 d’octubre, a les 19.30 h, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “El litoral de Salou”, a càrrec de l’alcalde Pere Granados, organitzada per l'Ajuntament de Salou. Es podrà visitar al passadís del Teatre Auditori de Salou (entrada pel carrer Advocat Gallego, 2), fins al 19 de novembre.

Diumenge, 24 d’octubre, a les 9 h, des del Far de Salou, s’iniciarà la 13a excursió de Festa Major, a càrrec del Club Excursionista Salouenc i de la regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou. A les 8 h es podran recollir els dorsals a la Plaça de la Pau; i a les 8.30 h, hi haurà la sortida del Trenet, davant del Pavelló.

Així mateix, a les 10 h, des de la farmàcia, a tocar del Club Nàutic, es durà a terme la 13a Caminada de Festa Major, organitzada pel Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou i la regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament. A les 9.30 h es recolliran els dorsals.

I a les 10.15 h, des de la plaça de la Pau, es farà la Pedalada Popular, organitzada per Salou Triatló Costa Daurada i la regidoria de Foment de l’Esport. A les 9.15 h, es podran recollir els dorsals.

D’altra banda, del 26 d’octubre al 6 de novembre, es podrà visitar l’exposició d’elements populars al Passadís del TAS.

Divendres, 29 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibre poemari “Poemas de una vida. Infierno y gloria”, de l’autor Ricardo Salafranca Moneo, a càrrec de José Manuel López Gómez, director de La Real Academia Burgense de Historia y Bellas Artes, a la Torre Vella de Salou.

Així mateix, dijous, 4 de novembre, es farà el lliurament dels XIX Premis 30 d’Octubre, a la creativitat infantil i juvenil, a les 17.30 h, al Teatre Auditori de Salou.

L’alcalde Pere Granados ha expressat la seva satisfacció per “haver pogut organitzar un programa cultural, lúdic i festiu molt engrescador, amb activitats per a totes les edats, i recuperant molts dels actes més tradicionals de la festa”. Ha encoratjat la ciutadania a “sortir al carrer i gaudir d’aquesta celebració, que, enguany, arriba a la seva 32a edició”. I ha agraït l’esforç i la col·laboració de tots els salouencs i salouenques pel fet que han contribuït a “consolidar, fer avançar i enfortir el municipi”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “seguim generant cultura, seguim generant festa, i així ho continuarem fent”. Amb les restriccions actuals, “podem recuperar la Festa Major del 30 d’Octubre tal i com la coneixíem, fins i tot innovant en alguns aspectes”, ha apuntat; i ha dit que “l’hem preparat amb molta il·lusió, i esperem que la ciutadania la gaudeixi”. Per últim, el regidor ha agraït a les entitats, que “fan que tot això sigui possible”.

Dia Gran: Dissabte, 30 d’octubre

Per celebrar el Dia Gran de la Festa, el proper dissabte, 30 d’octubre, es durà a terme la plantada simbòlica de l’arbre al Passeig 30 d’Octubre, a la zona d’Emprius, en commemoració del 32 aniversari de la segregació de Salou, a les 10 h. Posteriorment, a les 12 h, tindrà lloc l’ofrena floral a l’església de Santa Maria del Mar, a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre. A les 15 h, es procedirà al tradicional llançament de coets, des del parc Manuel Albinyana, també a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre.

A la tarda, a partir de les 19 h, es podrà gaudir de la cercavila d’elements populars del seguici de Salou, amb la participació de: Canons d’en Pascual, Diables Maleïts i Bruixes Latemó, Xaloc,  Morena, Gegants, Nanos, Mulassa, Ball de Bastons, Ball d’Espases, Ball de Panderos, Ball de Pastorets i Grallers La Tarota. El recorregut s’iniciarà a la plaça Bonet, passant pel carrer Barcelona i c. Francolí, i fins arribar a la plaça de la Pau.

I, a les 20.30 h, al carrer Advocat Gallego, es farà l’esclat de focs, a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre. Per últim, tindrà lloc el sopar del 30 d’Octubre, a les 21.30 h, al Restaurant Boquet de Salou, a càrrec de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre. Caldrà reservar, prèviament, al mateix establiment.

Més actes de Festa Major

L’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) ha organitzat dues audicions. La primera, dimarts, 26 d’octubre, a les 19.45 h, a la sala Xavier Turull, amb la participació de l’alumnat de l’escola; i, divendres, dia 29, a les 19 h, la ‘Jam Session’, també a la sala Xavier Turull. Ambdós concerts tenen aforament limitat i caldrà inscriure’s, prèviament, a l’EMMS, per poder assistir-hi.

El proper diumenge, 31 d’octubre, es disputarà el XI Open de Dòmino Vila de Salou, organitzat per Dòmino Salou. Es farà al local del Club Dòmino Salou (c. Francolí, 4), a les 9.30 h. Les inscripcions es podran fer de 8.30 a 9.30 h, el mateix dia del torneig.

Temas

Comentarios

Lea También