Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou saneja l’economia i disminueix l’endeutament a menys d’un terç en 5 anys

El crèdit hauria passat dels 23,5 milions d'euros el 2012 als 7,2 ME aquest 2017, sense perdre múscul inversor.

Diari de Tarragona

Whatsapp

Quan falten un parell de setmanes perquè s’aprovin les ordenances fiscals de cara al proper any 2018, el govern municipal de Salou ha fet públics alguns indicadors econòmics que posen de relleu “la gestió acurada i rigorosa” de l’erari públic al municipi.

Així, després de la implantació del control de la despesa descentralitzada a través dels centres gestors –una eina de revisió de les diferents àrees municipals- s’ha vist com els resultats s’han traduït en un ajustament d’indicadors econòmics que han disminuït de manera considerable.

El total del crèdit municipal contret per l’Ajuntament amb un import de 23,5 milions d’euros el 2012 (55.43%) s’ha reduït fins als 7,2ME aquest any en curs; per tant disminuint fins a un terç en 5 anys i representant un 16,30% de ràtio de deute viu. És a dir, amb unes xifres d’endeutament que resten molt lluny del 75% que permet la Llei.

Pel regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, “la feina de control de la despesa, de responsabilitat pressupostària que venim desenvolupant els darrers anys -ja quan el regidor Jesús Barragán estava al capdavant de l’àrea- i també des que jo mateix he assumit el càrrec, s’ha notat aquesta tasca”, apuntava. A més d’anunciar que “la nostra intenció és la de mantenir la capacitat inversora  amb una aportació mitjana anual al pressupost d’uns 5 milions d'euros però continuant reduint el deute fins a nivells del 10% fent per tant una feina seriosa i rigorosa de control”.

Una altra dada rellevant, segons la regidoria de Gestió Econòmica de l’Ajuntament, ha estat la progressiva disminució de la pressió fiscal en la imposició directa, especialment en tributs com l’IBI, l’impost que majors ingressos suposa per a les arques municipals, que ha passat d'un tipus de gravamen de l'1,067% el 2013 fins al 0,720% actual de 2017, gràcies a les reduccions del 3% el 2014 i del 2% el 2016, i de la congelació la resta d'exercicis. “Aquesta  disminució de la pressió fiscal és conseqüència directa del rigor en el control de la despesa i de la capacitat de sanejament de l'endeutament”, apuntava el regidor.

Temas

Comentarios

Lea También