Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Salou tancarà la Cala Penya Tallada per la recuperació de l’arena

Els treballs havien de començar demà, però s'ha ajornat per la previsió de forts vents.

Jordi Cabré

Whatsapp
Imatge de la cala salouenca. FOTO: Rafael López Monné

Imatge de la cala salouenca. FOTO: Rafael López Monné

Aquesta setmana es portaran a terme uns treballs de regeneració de la platja de Cala Penya Tallada, a Cap Salou. Una acció que es posarà en marxa amb l’objectiu de retornar la sorra que durant els temporals d’aquest hivern hauria perdut Cala Penya Tallada.

La idea inicial era començar aquest dimarts, però les previsions meteorològiques de forts vents ho han desaconsellat. La previsió és començar aquesta setmana.

Els treballs traslladaran la sorra que s’ha dipositat mar endins fins a la part seca; regenerant per tant la cala i dotant-la de major amplitud. La tasca consisteix en que una màquina giratòria de cadenes escava el fons del mar des de dins de l’aigua amb la cullera i retorna l’arena a la platja; aleshores, una altra màquina l’escampa per tal d’anar guanyant terreny al mar. Segons els tècnics municipals, al llarg d’aquest hivern, els forts temporals haurien malmès la platja restant-li terreny.

La regidora de platges, Júlia Gómez, ha explicat que "estem treballant en l'adequació de les diferents platges i cales del municipi per tal de guanyar aquests metres de platja que els forts temporals ens han tret i tornar a la normalitat, ja que les platges de Salou són un dels grans atractius turístics de la Costa Daurada".

La zona serà senyalitzada per la policia i es situaran a les entrades tanques que impedeixin l’accés als banyistes. Per una altra banda, l’accés a la cala serà tancat durant tot el temps que durin els treballs, calculant una duració d’un dia.

Temas

Comentarios

Lea También