Salou viu un matí de festa major carregat d’actes tradicionals

L’alcalde junt amb diversos membres de la corporació han assistit a la recepció de les entitats i associacions a la Torre Vella

26 enero 2019 16:53 | Actualizado a 26 enero 2019 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Capital de la Costa Daurada continua la Festa Major d’Hivern amb una vintena d’actes durant aquest primer cap de setmana. Aquest matí, s’ha dut a terme la tradicional cercavila popular amb elements del seguici festiu, la qual ha començat a les 11 hores davant del Teatre Auditori de Salou, passant per Via Roma, Via Aurèlia i carrer Pere Martell, fins arribar a la Torre Vella.

Durant la cercavila, els nens i nenes assistents també han tingut l’oportunitat de regalar el seu xumet a la Morena de Salou. Seguidament, al centre cultural també ha tingut lloc el ball de lluïment de les colles en el que han anat desfilant cada una de les colles de la cercavila popular mostrant el ball d'espases, el de pastorets...

Durant l'acte s'ha mostrat el condol per la mort del Julen, el nen trobat finalment mort a Totana

Un cop finalitzat el ball, l’alcalde Pere Granados, acompanyat per diversos membres de la Corporació Municipal, ha assistit a la tradicional recepció a les entitats i associacions salouenques que, any rere any, participen als actes que conformen la Festa Major. Granados abans d'iniciar el parlament ha volgut traslladar el condol en nom propi i de la corporació, així com de la població de Salou a la família de Julen, el nen que finalment ha estat trobat mort a la població de Totana.

Acte seguit, ha reflexionat sobre el creixement de població que ha viscut Salou en les darreres dècades fins a convertir-se en una població de 28.000 habitants i “avui som un gran poble, però no només som números; som persones, sentiments... tots plegats hem construït Salou d'una forma cohesionada i generant una empremta com a poble”.

El batlle també s'ha referit al creixement de la ciutat en qualitat de vida, en serveis, i del qual ens sentim orgullosos. Granados ha volgut agrair totes les entitats col·laboradores, així com les 28 colles que participaran en aquesta nova edició del Cós Blanc, “el gran teixit associatiu que han creat i la seva participació que any rere any impulsa i enriqueix el patrimoni cultural, social i festiu de Salou”.

Després dels parlaments els presents han pogut gaudir d’un refrigeri al pati interior de la Torre Vella amenitzat per l’actuació musical de Blue Alley Quintet.

 

Comentarios
Multimedia Diari