Salou celebra l'ofrena floral a Rafael Casanova sota la pluja

El mal temps ha obligat a traslladar a la Torre Vella part dels actes institucionals previstos amb motiu de la Diada

11 septiembre 2019 10:49 | Actualizado a 11 septiembre 2019 15:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pluja no ha estat un impediment per a la celebració dels actes previstos a Salou en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Però el mal temps ha obligat a traslladar els parlaments institucionals a la Torre Vella. L'alcalde Pere Granados, ha posat de manifest no volien renunciar "de cap manera a un acte tan emblemàtic pels catalans, per Catalunya i per Salou".

La planta baixa de la Torre Vella s'ha quedat petita i alguns dels assistents s'han hagut de quedar al pati exterior durant l'acte que ha arrancat amb una peça dels Grallers de La Tarota.

Durant el seu discurs, Granados ha recordat que avui se celebren els fets de l'11 de setembre de 1714 que per Catalunya "van suposar l'abolició de les institucions i la pèrdua de drets i llibertats civils". No obstant això, ha volgut deixar palès que aquells fets també van suposar un acte de "resistència i voluntat" dels catalans de recuperar els drets i la democràcia.

L'alcalde ha volgut destacar que en un dia com avui es realcin aquells "reptes i aspiracions comuns sustentades sota les coincidències i no sobre les diferències irreconciliables i sobretot, reclamant allò que volem cívicament i pacíficament, amb un diàleg constructiu".

Granados ha fet una crida a intentar sumar esforços al voltant de Catalunya per "per afrontar i resoldre les necessitats i dificultats de tots". I finalment, també ha exposat que per avançar s'han d'articular "governs forts" tant a Catalunya com a Salou, que tinguin la capacitat de maniobra i gestió amb suficients recursos per emprendre iniciatives i projectes al servei del país.

Després dels parlaments s'ha cantat l'himne dels Segadors interpretat també pels Grallers de La Tarota i el Ball de Bastons ha dut a terme la seva actuació. Els assistents s'han desplaçat posteriorment cap a la plaça de l'Onze de Setembre, on tot i la pluja, s'ha celebrat l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Amb paraigües a la mà, els diferents regidors han anat dipositant els seus rams de flors als peus de l'escultura. Després ha estat el torn de les entitats del municipi.

 
L'acte ha comptat amb la presència de tots els regidors del consistori menys els representants dels grups municipals de Cs i el PP. Mario Garcia, portaveu del PP a l'Ajuntament de Salou ha manifestat a través de les xarxes socials que "per desgràcia en els últims anys la Diada s'ha transformat en un acte polític amb què molts catalans no ens sentim identificats, i és especialment greu quan alguns fan servir les institucions per excloure una part de la societat a la qual representen".

D'altra banda, com ja és habitual en els últims plens de Salou, els regidors d'ERC lluïen samarretes on es podien llegir missatges com "Llibertat presos polítics".

Comentarios
Multimedia Diari