S’aturen les dues obres municipals que estaven en marxa a Masriudoms

Arran de l’aprovació del Reial Decret llei 10/2020 de 29 de març, també s’ha hagut d’ajornar l’inici de les obres del menjador de la llar d’infants i de la climatització del pavelló esportiu de l’Hospitalet de l’Infant

03 abril 2020 11:43 | Actualizado a 03 abril 2020 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les obres d’arranjament de la piscina municipal de Masriudoms s’han aturat aquesta setmana, després de les noves restriccions imposades pel govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus.

El motiu és que arran de l’aprovació del Reial Decret llei 10/2020 de 29 de març de 2020 han quedat suspeses fins al 9 d’abril les activitats productives no essencials. Aquests treballs, que van iniciar-se al gener, tenen com a objectiu solucionar les patologies constructives i la manca d’estanquitat, així com per adequar les instal·lacions i l’entorn del vas de la piscina. L’Ajuntament els va adjudicar a l’empresa Obres i Contractes Penta SA per un import de 274.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de 8 mesos.

Per la mateix raó, també han quedat paralitzats els treballs de reforç i  consolidació del talús de Masriudoms que limita amb la zona esportiva municipal del nucli urbà d’aquest poble. Aquests treballs, que han de servir per donar una major estabilitat i seguretat al talús, van començar fa dues setmanes i tenen un termini d’execució d’un mes. Costaran 24.500 euros, aproximadament; i l’Ajuntament els ha encarregat a l’empresa Inacces Geotecnica Vertical, SL.

La situació d’emergència actual i l’estat d’alarma han afectat, igualment, a la data d’inici de les obres d’ampliació de la llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. Aquestes obres de construcció d’un nou edifici adossat a l’existent, que permetrà reemplaçar els mòduls prefabricats on actualment es presta el servei de menjador als alumnes del centre, havien de començar l’última setmana de març. Fins que estiguin en vigor les darreres restriccions imposades pel govern espanyol, l’empresa adjudicatària, Edifisa Enter SL, no podrà iniciar-les. Aquest treballs tenen un cost de gairebé 363.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

El mateix passa amb el projecte executiu d’instal·lació de climatització i ventilació del pavelló cobert de l’Hospitalet de l’Infant. L’inici d’aquestes obres, previst per l’última setmana de març, també s’haurà d’ajornar pel mateix motiu. En aquest cas, l’empresa adjudicatària és Comet Martínez Boix SL i l’import dels treballs, de prop de 250.000 euros. El termini d’execució dels treballs és de tres mesos.

D’altra banda, a causa de la suspensió dels terminis per a la tramitació dels procediments administratius de l’Ajuntament, també ha quedat suspesa la convocatòria per presentar ofertes al concurs de projectes de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant.

Comentarios
Multimedia Diari