Silenci, tambors i Passió a Torredembarra

La processó del Sant Enterrament va ser seguida amb respecte i la  presència de molts visitants

19 abril 2019 23:21 | Actualizado a 23 abril 2019 21:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els prolegòmens de la processó dels Sant Enterrament a Torredembarra van ser d’allò més lluïts, amb l’actuació de les respectives bandes de timbals a la plaça del Castell i al carrer Joan Güell, davant mateix de la parròquia de Sant Pere. L’expectació del nombrós públic congregat en aquest punt va anar creixent amb la irrupció dels Armats, portadors de la bandera de la Confraria de la Creu. Confrares, armats, penitents i timbalers de la congregació van aprofitar per fer-se la fotografia de família a les escales del Castell.

Amb puntualitat, a dos quarts de nou del vespre, quan el rellotge de la parròquia de Sant Pere va donar la senyal horària s’inicià la processó de Divendres Sant, encapçalada pels 29 membres dels Armats, formats al carrer Ample: 16 d’ells soldats, 8 tambors, un trompeta, un vexillum, i 2 signums, tots a les ordres del capità Manaies.

Al llarg del recorregut, i en diferens carrers i places de la vila, els armats van exhibir els tres tipus de pas que els caracteritzen: el pas de Sastre, pas Militar i el pas d’Armat. La comitiva, superat el carrer Ample, es va dirigir cap al més estret, el carrer Major, l’indret que per les seves característiques constitueix un dels passatges amb més  encant i intimista de la processó, amb un recorregut de aproximadament una hora i mitja de duració.
Darrere del grup d’aspirants de la Confraria de la Creu seguia la Creu de la Santa Missió.

Apareixia després la Hermandad del Nazareno amb el seu corresponent pas i acompanyat de la banda de tambors. A continuació, en un silenci total, el públic va veure passar el grup de Penitents de la Confraria de la Creu, amb les vestes i cucurulla totalment negre i els improperis, símbols de la Passió de Crist.

Després emprengué el camí la Creu, a braços del Cos de Portants de la Confraria de la Creu, les Tres Maries i la banda de timbals de la mateixa confraria, per donar pas al Sant Sepulcre i els tambors d’aquesta germandat. El següent pas que hom va poder contemplar fou el de la Dolorosa, seguit de la bandera principal de la Confraria de la Creu, essent enguany l’abanderat el torrenc Jordi Valls Pujol i familiars seus els cordonites. Tancà la processó el rector, les autoritats i la Banda de Ministrers, per retornar a la parròquia amb acatament dels Armats i veneració de la Creu.

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Comentarios
Multimedia Diari