Más de Costa

Solidaritat, elegància i qualitat lluiten contra la leucèmia a Vila-seca

MÚSICA. El 22 de novembre a les 21 hores se celebrarà la dissetena edició de la gala benèfica a favor de la Fundació Josep Carreras

SÍLVIA FORNÓS

Whatsapp
El contratenor Xavier Sabata compta amb una àmplia discofrafia. FOTO: cedida

El contratenor Xavier Sabata compta amb una àmplia discofrafia. FOTO: cedida

Imatge promocional de l’orquestra Vespres d’Arnadí. FOTO: cedida

Imatge promocional de l’orquestra Vespres d’Arnadí. FOTO: cedida

Una de les veus més destacades de l’escena lírica, Judith Van Wanroij; un contratenor que ha actuat en els teatres d’òpera més distingits del món, Xavier Sabata i una orquestra barroca de prestigi internacional, Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Dani Espasa, compartiran solidaritat, elegància i qualitat durant la celebració de la dissetena Gala Benèfica Auditori Josep Carreras de Vila-seca a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia. El concert tindrà lloc el dissabte dia 22 de novembre (21 hores) i compta amb la col·laboració de l’Obra Social ‘La Caixa’.

La presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet, va destacar el tarannà «solidari de l’auditori en la programació». «La solidaritat és l’ànima d’aquest concert extraordinari i de totes les persones que hi assisteixen», va afegir.

En relació amb la programació, Àngels Poblet va subratllar que «podrem gaudir d’un concert que destacaria, clarament, en qualsevol auditori de música clàssica en l’àmbit internacional perquè comptem amb dues primeres figures internacionals, Judith Van Wanroij i Xavier Sabata». Pel que fa al programa musical, la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras va explicar que els intèrprets comptaran amb l’acompanyament de l’orquestra Vespres d’Arnadí, sota la direcció de Dani Espasa, per interpretar un atractiu programa d’àries famoses d’òpera barroca.

Xavier Sabata és un dels contratenors de més prestigi de l’escena europea i la soprano holandesa Judith van Wanroij, per la seva banda, va ser nominada als premis Grammy i la seva agenda de concerts és extensa en els circuits de festivals i òperes més importants del món. Els acompanyaran la formació Vespres d’Arnadí, una de les orquestres barroques de referència a Catalunya que ha actuat en importants sales i festivals d’Europa.

«Un equip guanyador»

Sobre la celebració de la gala, el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, va assegurar que «ens complau forma part d’aquest equip en la lluita contra la Leucèmia. És un equip guanyador perquè té com a fita aconseguir avançar en la lluita contra la malaltia i donar suport a les persones afectades i a les seves famílies». Seguidament, també va agrair a «l’Ajuntament de Vila-seca, l’Auditori Josep Carreras i la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia la possibilitat de sumar-nos als esforços que l’entitat fa, dia a dia, per millorar les expectatives de les persones afectades per aquesta malaltia».

En aquesta línia, el gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, Antoni Garcia Prat, va assegurar que «fa 17 anys que dono les gràcies i no me’n canso». Així mateix, va reiterar la «confiança» vers el consistori i l’auditori de Vila-seca perquè «el suport que rebem d’entitats, empreses, institucions i persones particulars és una motivació per fer les coses el millor possible en la nostra missió». En l’àmbit artístic, Antoni Garcia Prat va emfatitzar que «en aquests anys ens hem mogut en diferents estils» i va reconèixer «l’esforç dels artistes que s’acomoden a les característiques de l’acte».

La gala a benefici de la lluita contra la Leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002 amb l’actuació de Josep Carreras i en les edicions posteriors han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.

Per tancar la presentació de la dissetena Gala Benèfica Auditori Josep Carreras, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va destacar que «Vila-seca compta amb la millor programació de música clàssica d’arreu del territori» i va afegir que l’Auditori Josep Carreras «és un far de llum que ha mantingut l’aposta en la cultura i la música, i així seguirà sent».

Així mateix, Antoni Garcia Prat va recordar que «els actes benèfics com ara aquest concert a Vila-seca són de gran importància per la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia perquè ajuden a finançar projectes de recerca concrets i els investigadors es poden seguir formant». Sense anar més lluny, l’any passat durant la Gala Benèfica Auditori Josep Carreras es va aconseguir recaptar entre 12.000 i 14.000 euros per lluitar contra la Leucèmia.

Temas

Comentarios

Lea También