Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Sorea presenta a Vila-seca un sistema innovador per localitzar fuites d'aigua amb heli

Sorea ha escollit els carrers de la Pineda per fer una demostració pública, a nivell de tot Catalunya

ACN

Whatsapp
Tècnics de Sorea fent una explicació dels mètodes actuals que s'utilitzen per detectar fuites i del sistema innovador a través d'injeccions d'heli. Foto: ACN

Tècnics de Sorea fent una explicació dels mètodes actuals que s'utilitzen per detectar fuites i del sistema innovador a través d'injeccions d'heli. Foto: ACN

Les fuites d'aigua poden localitzar-se amb heli. Sorea utilitza un nou sistema de recerca de fuites d'aigua a la xarxa a partir d'injeccions de gas heli. Tècnics de la companyia han fet aquest dimecres a la Pineda, terme de Vila-Seca (Tarragonès), una demostració d'aquest sistema capdavanter propi del grup Agbar. Tradicionalment els sistemes de recerca es basaven en la detecció acústica del so que emet l'aigua en cas de fuita. Mitjançant els geòfons acústics, els captadors fixes del so o els equips de correlació, és possible actuar d'una manera ràpida i precisa sobre les incidències no visibles a la xarxa. Però Sorea presumeix d'haver fet un pas enllà, implantant de manera totalment integrada en els seus procediments de manteniment contínua de la xarxa d'abastament la tecnologia de l'heli.

Sorea ha escollit els carrers de la Pineda per fer una demostració pública, a nivell de tot Catalunya, d'aquest nou sistema de recerca de fuites a les canonades de la xarxa d'aigua amb l'innovador mètode d'injeccions d'heli. A més a més. Els tècnics de l'empresa han explicat els quatre mètodes actuals que s'utilitzen i els beneficis mediambientals i econòmics que representen. 

Injectar heli 

Aquesta nova tècnica, patentada pel grup Agbar -del qual Sorea en forma part-, es basa en introduir heli en una canonada d'aigua. L'heli, en cas de fuita, passa ràpidament a l'atmosfera i es detecta a través de sensors específics. La concertació d'heli a l'aire és molt constant, per tant, la captació de concentracions més elevades determina el punt de la fuita. 

L'equip de detecció, dissenyat per ser utilitzat i transportat de forma autònoma per un únic operari, permet una recerca molt efectiva sense haver d'interrompre el servei d'abastament d'aigua en cap moment, i no perjudica els elements de la conducció. 

A més, segons informa Sorea, l'heli és un gas innocu per al consum humà i no altera les propietats organolèptiques de l'aigua. D'aquesta manera el seu ús no afecta la salut dels consumidors ni les instal·lacions del sistema de canonades. 

La responsable d'operacions de la zona Camp de Tarragona, Marta Casanova, ha explicat que l'evolució d'aquests mètodes de recerca de fuites, en especial el de l'heli, ha generat una millora en l'agilitat de detecció de les fuites arribant gairebé al 100% de localització de les mateixes ,i en conseqüència, una reducció de l'impacte mediambiental gràcies a la disminució de les pèrdues.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También