Suspeses les festes a Vandellòs i l’Hospitalet de maig i juny

L’Ajuntament també ha cancel·lat ja alguns esdeveniments que s’havien de celebrar a l’estiu a causa de la pandèmia del coronavirus

07 mayo 2020 16:12 | Actualizado a 07 mayo 2020 16:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre les festes i jornades que s’havien de celebrar fins al juny al municipi; i alguns esdeveniments previstos a l’estiu, per precaució davant la situació d’alarma sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. 

El consistori considera que en aquests moments el més important és garantir la seguretat de la ciutadania i que les previsibles mesures de seguretat i de limitació d’aforament dificultarien l’organització i desenvolupament dels actes. A més, argumenta que la suspensió d’aquests esdeveniments permetrà destinar el pressupost d’aquests a altres partides vinculades a l’atenció a les persones i a la promoció econòmica per fer front a les conseqüències de la crisi ocasionada per la Covid-19.

En concret, els actes dels mesos de maig i juny que han quedat cancel·lats són:

La 8a edició de les Jornades de comunicació, organitzades per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, per a tots els dilluns del mes de maig (els ponents de reconegut prestigi que haurien impartit les conferències són Francesc Mauri, Núria Ribó, Eudald Carbonell i Cristina Almeida),

La Festa Major de Remullà, que s’havia de celebrar el 9 de maig.

La Festa Major de Gavadà, prevista per al 23 de maig

Les XXI Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme. La 15a Tonyinada, amb què s’haurien inaugurat hauria tingut lloc el 31 de maig; i les jornades pròpiament dites del 31 de maig al 14 de juny.

La Feria Rociera de l’Hospitalet de l’Infant, que organitza l’Asociación Rociera de l’Hospitalet de l’Infant amb la col·laboració de l’Ajuntament i que enguany estava prevista del 12 al 14 de juny.

La Revetlla de Sant Joan

La Festa de Sant Pere, prevista del 26 al 29 de juny (no se celebrarà de la manera habitual, tot i que hi haurà actes virtuals).

L’Ajuntament també ha suspès ja dos esdeveniments musicals que estaven programats per a l’estiu:

La quarta edició del Festival Internacional de Guitarra, organitzat per la Regidoria de Cultura, que s’havia de celebrar del 22 al 26 de juliol

Un concert dels 40 Principales, que hauria tingut lloc a principis d’agost.

Pel que fa a la resta de les grans celebracions del municipi (festes major de Masriudoms, l’Almadrava i l’Hospitalet de l’Infant; Mercat Medieval, Festa Major de Vandellòs, etc.), el consistori encara no ha pres cap decisió, a l’espera de veure com evoluciona la situació.

La Festa de la Germandat i la Festa de Sant Pere, en format virtual

Per mantenir viva la Festa de la Germandat i animar la ciutadania en aquests temps difícils, les entitats del poble de Vandellòs estan preparant per als dies 15, 16 i 17 de maig un programa d’actes adaptat a les mesures de protecció establertes per l’alerta sanitària vigent, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Televisió de Vandellòs (TVV).

El programa inclou des d’audicions de sardanes difoses a través de la megafonia del poble, fins a concursos i jocs online a través de les xarxes socials de les entitats, l’emissió d’una programació especial de la festa a la TVV, i fins o tot una tirada de carretilles a càrrec de membres de la Colla de Diables de Vandellòs des dels balcons de les cases, com us detallarem en els propers dies.

La voluntat de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de la Comissió de Festes de l’Hospitalet és organitzar, igualment, actes per la Festa de Sant Pere, en la modalitat telemàtica.

Comentarios
Multimedia Diari