Más de Costa

Tallers a les escoles del Baix Penedès sobre els riscos del foc forestal

La Diputació porta la iniciativa a La Bisbal, Sant Jaume dels Domenys y Masllorenç 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Als tallers es mostren els efectes del foc.

Als tallers es mostren els efectes del foc.

La Diputació de Tarragona ofereix aquesta tardor tallers d’educació ambiental per alumnes de primària de municipis del Baix Penedès i el Priorat que tenen un alt risc d’incendi forestal. 

Les escoles Ull del Vent de la Bisbal del Penedès, Berenguer de Montoliu de Masllorenç, Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys, Antoni Vilanova de Falset i el centre Doctor Piñol i Aguadé de Cornudella de Montsant participaran en aquestes activitats que es realitzen en el marc del projecte MEFiTU de la Fundació Pau Costa i que tenen per objectiu conscienciar els alumnes  del risc que pateix la població que viu en zones afectades per incendis.

És una de les accions que duu a terme la Diputació per a la prevenció d’incendis a la demarcació, juntament amb les subvencions que concedeix a ajuntaments i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per a la Prevenció Local d’Incendis Forestals.

Vivencial

Els tallers combinen activitats a l’aula amb sortides de camp, per tal que els alumnes coneguin de forma vivencial la relació del foc amb el clima mediterrani, i prenguin consciència de l’augment del risc a causa del canvi climàtic i de la necessitat de la prevenció i l’autoprotecció. 

En la primera activitat, que tindrà lloc a l’escola, els alumnes podran veure una presentació visual, realitzaran un taller papiroflèxia i un taller interactiu amb el que els alumnes podran veure la crema d’un bosc gestionat i un de no gestionat. 

Els alumnes de l’Escola  Berenguer de Montoliu de Masllorenç han estat els participants de la primera sessió del programa.  El proper 8 d’octubre ho faran els alumnes del centre Ulls de Vent de la Bisbal del Penedès i l’11 de novembre els de l’escola Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys. 

Temas

Comentarios

Lea También