Tancats dos accessos a l’Hospitalet de l’Infant mentre duri el confinament

L’Ajuntament també ha pres mesures per regular les passejades amb animals de companyia

08 abril 2020 14:54 | Actualizado a 08 abril 2020 14:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha decretat el tancament de dos dels quatre punts d’accés que hi ha al nucli de l’Hospitalet de l’Infant.

En concret, la cruïlla de la Via Augusta amb la carretera N-340, al punt kilomètric 1126,8; i l’accés a la Via Augusta per l’Alcantarilla Gran ( per l’N-340, al pk 1128,5).

Aquests punts es van tancar al trànsit ahir dimarts 7 d’abril i continuaran tancats fins a les 12 h del  dimarts dia 14 d’abril i mentre duri el confinament establert pel RD 463/2020, de declaració de l’estat d’alarma per la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel Covid-19.

Durant aquest període restaran oberts els altres dos accessos al nucli de l’Hospitalet existents: el de la Carretera de Mora , C-44 pk 0; i el de la Via Augusta pel Riu Llastres (rotonda c/Montsià).

L’Ajuntament ha pres aquesta mesura perquè la setmana passada, la del 30 de març al 5 d’abril, la Policia Local va detectar un augment de la mobilitat en els controls preventius i per evitar que aquests dies de Setmana Santa les persones que no viuen al municipi es desplacin a les seves segones residències de l’Hospitalet de l’Infant. D’aquesta manera, la Policia Local podrà tenir un major control de la mobilitat i podrà reforçar també l’operatiu que va iniciar el passat 3 d’abril en coordinació amb les policies locals de Mont-roig del Camp i Cambrils i els Mossos d’Esquadra per impedir l’increment de desplaçaments durant la Setmana Santa.

Per tancar els dos punts d’accés a l’Hospitalet abans esmentats, s’hi han instal·lat tanques metàl·liques de protecció unides entre si amb brides i fixades al terra, perquè no puguin ser retirades; cons de trànsit amb banda reflectant, balises lluminoses de color groc i senyals de trànsit reflectants de prohibida l’entrada i de direcció obligatòria.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local de  Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aixecat 43 actes per infracció de les normes de confinament. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es fa novament una crida a la ciutadania perquè es quedi a casa i segueixi les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Mesures per regular les passejades amb animals de companyia

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant també ha aprovat, via decret d’alcaldia, unes mesures per regular les passejades dels animals de companyia mentre duri el confinament. Així doncs, a partir d’ara:

Només pot treure a passejar l’animal una persona, mai amb altres acompanyants, excepte famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa.

Les passejades han de ser curtes, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals i no més enllà d’una distància de 200 metres del seu domicili. Les passejades no són activitats d’oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb altres persones i animals.

El motiu pel qual el consistori ha adoptat aquestes mesures és que la Policia Local ha observat que hi ha ciutadans i ciutadanes que passegen amb mascotes, principalment amb gossos, de manera poc segura i abusant del permís de mobilitat.

Comentarios
Multimedia Diari