Terra i Taula incorpora nou membre, padrins i crea la figura de l’Amic

Mary Herrera, de Segur de Calafell, entra al col·lectiu de restauradors i productors, mentre que el grup del Vendrell, Lax’n Busto apadrina el grup. Els Amics són Molí de Rafelet i La Trencadora de Cal Basora de El Rourell

17 abril 2019 09:54 | Actualizado a 18 abril 2019 20:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El col·lectiu Terra i Taula, una unió de productors i cuiners del Baix Penedès, va celebrar el seu sisè aniversari que dona sortida de la nova temporada.

Destaca la incorporació al col·lectiu de la cuinera Mary Herrera del Petit Bistrô Segur de Segur de Calafell. A més es crea la figura de l’Amic de Terra i Taula.

L’objectiu es incorporar productors, enòlegs o cuiners d’arreu de Catalunya que comparteixin valors, filosòfica i objectius del grup per obrir el col·lectiu a professionals d’arreu de Catalunya perenfortir els vincles i les sinèrgies entre professionals de la gastronomia d’arreu del país. 

Com aquesta figura s’incorporen Antoni Torrens Basora, de  La Trencadora de Cal Basora de El Rourell, que es dediquen al conreu d’avellaners i a la comercialització de fruita seca des de 1920 i que són la tercera i quarta generació. 

També és Amic de Terra i Taula Rafael i Teresa Margalef, de Molí de Rafelet. Des de 1910 és una família dedicada al cultiu de l’arròs. A partir de 1935-1940 Rafael Margalef construeix un molí de fusta per l’arròs.  Els germans Rafael i Teresa Margalef, són la tercera generació que conserva el moli i el mateix procés d’elaboració.

A més dels nous membres i amics, Terra i Taula han escollit el padrí de la temporada que és el grup musical Baix Penedesenc Lax’n’Busto «per la feina feta pel col·lectiu i la similitud dels valors que aplicant al seu grup, la recerca de la qualitat i la feina feta amb passió».  

Terra i Taula està integrat per productors agroalimentaris i cuiners de diferents municipis del Baix Penedès que treballen per potenciar els productes de la comarca i rescatar receptes històriques i productes que eren molt típics i que van predre presència a les taules.

En aquest sentit han recuperat les creacions amb garrofes i amb els espigalls, un tipus de col que es produeix en un àmbit de no més de 50 kilòmetres al Penedès. 

Destí gastronòmic

Els integrants de Terra i Taula entenen aquesta unió «com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya.

En aquest sentit destaquen l’objetctiu de potenciar el turisme gastronòmic del Baix Penedès amb els productes més vinculats a la terra.

Noticias relacionadas:

https://www.diaridetarragona.com/costa/Mary-Herrera-de-Segur-de-Calafell-logra-el-premio-Mujer-Chef-por-su-libro-de-cocina--20180528-0054.html

https://www.diaridetarragona.com/costa/El-Baix-Peneds-rescata-los-brotons-y-los-espigalls-20180303-0033.html

https://www.diaridetarragona.com/costa/La-trufa-de-verano-gana-presencia-en-la-cocina-del-Baix-Peneds-20180708-0002.html

Comentarios
Multimedia Diari