Torb i Shiva, entrenats per rastrejar despareguts, a Roda de Berà

La unitat canina de recerca ERIE fa una demostració de la seva tasca a la Platja Llarga

17 agosto 2018 09:42 | Actualizado a 17 agosto 2018 09:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig, ERIE, un cos de voluntariat de la Creu Roja va ser ahir al matí a la platja Llarga per fer una demostració de la seva forma de treballar amb els gossos en la recerca de persones desaparegudes.

L’activitat es va iniciar a les onze del matí, al costat de la caseta de socorrisme de Creu Roja, amb la participació de dos gossos de la unitat, en Torb i la Shiva. Tres voluntaris, la Judith, l’Enric i la Núria, van explicar breument com funciona l’ERIE, el qual té l’objectiu de trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals.

L’equip està format per una cinquantena de gossos de fins a 17 races diferents, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal, i per una setantena de voluntaris. Els animals, que sempre van acompanyats pels seus amos, han estat entrenats durant dos anys per aconseguir accedir-hi. Un cop assoleixen la preparació s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el
medi aquàtic i el bosc poblat.

Han de ser molt constants, atès que tan sols poden faltar als entrenaments dotze cops a l’any, si no passarien a ser no operatius.

Seguidament es va fer un simulacre en el qual la Judith es va amagar a la platja i la Shiva, seguint el rastre de la seva olor, la va trobar al lloc on era. 

Comentarios
Multimedia Diari