Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Costa Roda de Berà. La unitat canina de recerca ERIE fa una demostració de la seva tasca  

Torb i Shiva, entrenats per rastrejar despareguts, a Roda de Berà

La unitat canina de recerca ERIE fa una demostració de la seva tasca a la Platja Llarga

Diari de Tarragona

Whatsapp

L’Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig, ERIE, un cos de voluntariat de la Creu Roja va ser ahir al matí a la platja Llarga per fer una demostració de la seva forma de treballar amb els gossos en la recerca de persones desaparegudes.

L’activitat es va iniciar a les onze del matí, al costat de la caseta de socorrisme de Creu Roja, amb la participació de dos gossos de la unitat, en Torb i la Shiva. Tres voluntaris, la Judith, l’Enric i la Núria, van explicar breument com funciona l’ERIE, el qual té l’objectiu de trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals.

L’equip està format per una cinquantena de gossos de fins a 17 races diferents, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal, i per una setantena de voluntaris. Els animals, que sempre van acompanyats pels seus amos, han estat entrenats durant dos anys per aconseguir accedir-hi. Un cop assoleixen la preparació s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el
medi aquàtic i el bosc poblat.

Han de ser molt constants, atès que tan sols poden faltar als entrenaments dotze cops a l’any, si no passarien a ser no operatius.

Seguidament es va fer un simulacre en el qual la Judith es va amagar a la platja i la Shiva, seguint el rastre de la seva olor, la va trobar al lloc on era. 

Comentarios

Lea También