Torredembarra: el Banc Blau tornarà a sortir al carrer el 31 de gener per parlar de salut

L'horari serà de 9 a 14 hores a la plaça de la Font

21 enero 2019 13:11 | Actualizado a 01 febrero 2019 17:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Banc Blau, el nou espai per parlar de salut a Torredembarra, tornarà a sortir al carrer el pròxim 31 de gener, de 9 a 14 h, a la plaça de la Font. Es tracta d’una iniciativa que promouen professionals del Centre d’Atenció Primària de Torredembarra (CAP), amb la col·laboració de diversos col·lectius, entitats i altres professionals, entre aquests la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra.

La primera sortida del banc blau es va realitzar el 18 de desembre passat, al mercat setmanal dels dimarts. Els veïns i veïnes s’hi van poder asseure per parlar de salut. A més, de la Biblioteca i personal del CAP, en aquesta ocasió hi van col·laborar l’Associació Matinada, la Fundació Onada, Càritas, la Torre Camina, la Farmàcia Escudé, la terapeuta Carmen Torrella i la psicòloga municipal Imma Sagrera.

Els impulsors del Banc Blau tenen previst sortir al carrer un cop al mes i donar veu i escoltar els veïns i veïnes. Aquest projecte s’ha gestat físicament a la Biblioteca Mestra Maria Antònia com a punt de reunió. Cal tenir present que un dels nous reptes de l’assistència sanitària bàsica és practicar la prescripció social, és a dir millorar el benestar de les persones vinculant-les més a la comunitat i aconseguir baixar el consum de psicofàrmacs. En aquets sentit, la biblioteca de Torredembarra és pionera en haver esdevingut un espai d’aprenentatge amb rerefons social, el gran repte també de les biblioteques del futur.

A part del 31 de gener, ja s’han programat dues sortides més: el 28 de febrer, de 10 a 14 h, a la pl. Mn. Joaquim Boronat, i el 16 de març, a la Biblioteca, que finalitzarà els actes de celebració del seu desè aniversari.

 

Comentarios
Multimedia Diari