Torredembarra estrena un parc de BMX

El parc de bicicròs es vol convertir en un referent de la província. L'objectiu és crear una escola de BMX per a joves i, alhora, ser un punt de trobada per a aficionats d'aquest esport

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El BikeTrial Costa Daurada Torredembarra continua creixent. Aquest cap de setmana s’ha inaugurat el nou parc de BMX, que compta amb un dirt, un circuit de terra amb salts i un foam, una piscina amb escuma de matalassos que permet practicar salts sense perill. Durant el dia d’ahir, una quarantena de ciclistes extrems d’arreu del territori van assistir a la jornada de portes obertes del parc.

El dirt ocupa cent metres de llargada per deu d’amplada i està situat just al costat del parc de trial de Torredembarra. Aquest espai va començar a tenir forma ara fa un any, després de rebre el vistiplau del consistori torrenc. De fet, el terreny on es troba aquest circuit en realitat és una pista esportiva de l’Ajuntament.

Els organitzadors calculen que en total s’hi han invertit uns tres mil euros en l’elaboració dels salts i l’adequació total de l’espai. A més, també compta amb un foam, una piscina amb escuma de matalassos ideal per practicar salts amb bici sense risc.

«No hi ha res semblant en cent quilòmetres a la rodona», assegura Àngel Batlle, un dels impulsors d’aquest espai i president del BikeTrial Costa Daurada Torredembarra. L’objectiu, segons explica Batlle, és convertir-se no només en un punt de referència a la província de Tarragona, sinó també un lloc de trobada per als practicants d’aquesta modalitat.

«Existeixen parcs a Tarragona i Reus, però el de Torredembarra vol aconseguir reunir totes les modalitats de bicicleta extrema, des de trial fins a BMX», sentencia Batlle.

El club ofereix diferents paquets per tal d’encoratjar als apassionats d’aquest esport a practicar-lo en un entorn complet. D’aquesta manera, els interessats poden comprar una entrada per un dia per cinc euros o bé fer-se socis des de trenta euros.

Per formalitzar aquesta inscripció, només cal posar-se en contacte a través del portal web www.angelbatlle.blogspot.com.es

D’altra banda, el parc estarà obert en horaris concertats.

La mitjana d’edat, rebaixable

La majoria dels aficionats actuals d’aquest esport es troben en una mitjana d’edat dels divuit anys. Des del BikeTrial Costa Daurada pretenen baixar aquesta xifra fins als catorze, gràcies a la futura creació d’una escola de dirt.

Tal com explica Francisco Ortiz, un dels altres impulsors d’aquest projecte, la idea és aplicar el mateix model existent en la modalitat de trial del club, que en aquests moments compta amb una quarantena de nens i nenes que es troben entre els vuit i els catorze anys.

Un dels factors positius que ha fet augmentar l’interès de la població jove en aquest esport és el fet que el BMX hagi estat inclòs als Jocs Olímpics l’any 2008 en modalitat contrarellotge i circuit. Des de llavors, els mitjans de comunicació s’han fet ressò d’aquestes competicions, fent arribar aquesta passió al conjunt de la població.

Encara que el dirt de Torredembarra no ha vist la llum fins a aquesta primavera, aquesta era una reclamació que un grup de joves demanaven des de feia cinc anys. Per aquest motiu, un cop van tenir la seguretat que aquesta iniciativa tirava endavant, un grup de quatre o cinc joves de la zona no van dubtar ni un moment en oferir la seva ajuda per aconseguir aquest parc amb condicions.

A partir d’aquest punt, a més, els precursors d’aquest parc són conscients que caldrà invertir més hores i ganes per tal de mantenir i millorar les instal·lacions.

Futurs projectes

Malgrat que aquest dissabte es va inaugurar el dirt i el foam, els impulsors del projecte ja pensen en el futur. Concretament, pretenen elaborar un pumptrack –un circuit de petites dimensions que serveix per millorar la tècnica dels ciclistes de la modalitat BMX– i crear una escola de BTT.

D’altra banda, per tal de donar visibilitat al parc i a l’esport en general, també s’organitzaran competicions específiques.

Comentarios
Multimedia Diari