Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torredembarra inspecciona basars

La Policia Local ha visitat diferents establiments multipreu durant la campanya de Nadal i ha detectat fins a 37 irregularitats.

Jordi Cabré

Whatsapp
Un agent de la Policia Local comprovant la documentació d'un basar a Torrede,barra.

Un agent de la Policia Local comprovant la documentació d'un basar a Torrede,barra.

Davant la proliferació dels establiments multipreu a Torredembarra i arrel de la campanya nadalenca, la Policia Local ha posat en marxa una campanya de control dels productes que posen a la venta.

Davant la necessitat de verificar la qualitat i la seguretat dels productes de venda al públic per aquestes dates, la Policia Local va establir un dispositiu amb l'objectiu de comprovar que les joguines, articles nadalencs, i material de venda complien la llei.

L’operatiu 'sorpresa' conjuntament amb l'Agència Catalana de Consum s'ha fet entre el 4 i el 9  de desembre a basars multipreu. L'operació va finalitzar amb la detecció de 37 situacions irregulars que estan en estudi si constitueixen infracccions al Codi de consum de Catalunya  per part de la Policia Local. En aquest sentit es va procedir a la immobilització del gènere, el reetiquetatge, la devolució a l’importador i/o la destrucció voluntària.

Aquests productes se l’exigeix que compleixin tota una sèrie de requisits que garanteixin les condicions de seguretat d’acord amb el Reial decret 1801/2003 de 26 de desembre sobre Seguretat General dels Productes, i del codi de Consum segon la llei 22/2010, de 22 de juny,  si bé les infraccions detectades van ser la manca d'informació que acompanya al producte, manca d'etiquetatge, manca d'avisos i instruccions d'ús i eliminació, manca d'instruccions de muntatge, manca de característiques del producte, entre ella la seva composició i envàs, possibilitat que els Consumidors i Usuaris pateixin un dany per a la seva seguretat derivat de la utilització, manca de les autoritzacions o altres controls administratius preventius, com haver estat posat el producte en el mercat sense la corresponent declaració CE de conformitat, el marcat “CE” o qualsevol altra marca de seguretat obligatòria i manca de les dades mínimes que permetin identificar al productor.

D’altra banda, la Policia Local continuarà les inspeccions en l’àmbit de la protecció dels consumidors i la detecció de les possibles irregularitats en determinats comerços per la protecció i garantia dels comerciants i consumidors.

 

Temas

Comentarios

Lea También