Torredembarra presenta un ampli programa d'educació ambiental per al 2020

na de les novetats és la inclusió d’unes jornades formatives a professorat dels centres escolars perquè puguin incorporar activitats ambientals en les hores de tutoria o quan creguin convenient

27 febrero 2020 18:29 | Actualizado a 26 septiembre 2020 09:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Regidoria de Sostenibilitat ha presentat el programa d’educació ambiental a desenvolupar durant l’any 2020, amb un total de 28 activitats que tindran com a tema comú la gestió dels residus. El programa es desenvolupa amb la col·laboració de les entitats La Sínia, GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en Acció, a les quals s’encarrega l’execució de les diferents actuacions que han proposat a l’Ajuntament, que és qui les coordina i difon entre la ciutadania.

El programa inclou activitats de diferents formats: tallers, jornades, setmanes temàtiques i campanyes. Una de les novetats és la inclusió d’unes jornades formatives a professorat dels centres escolars perquè puguin incorporar activitats ambientals en les hores de tutoria o quan creguin convenient. S’evita, d’aquesta manera, trencar la dinàmica interna de les classes amb l’establiment de tallers dins les aules. El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha destacat la predisposició de les entitats per a desenvolupar activitats conjuntes i la col·laboració de diferents regidories en l’execució de les activitats demostrant el caràcter transversal del medi ambient.

Sobre el contingut específic del programa, la tècnica de Medi Ambient, Elisenda Forés, ha explicat que els actes centrals, desenvolupats per les tres entitats conjuntament, seran la tercera edició de la Fira de la Transició al mes de juny i el Mercat d’Intercanvi al novembre. També es desenvoluparà conjuntament una de les setmanes temàtiques, la de la Biodiversitat el mes de maig. Les tres restants les desenvolupen una per entitat: La festa de l’arbre (març), organitzada per La Sínia, amb el suport de la regidoria de Via Pública i Manteniment; el Let’s Clean up en dues fases, una durant el mes de maig i l’altre coincidint amb el camp de treball de Muntanyans organitzat per GETE-EeC i la DG Joventut de la Generalitat i, finalment, les visites teatralitzades per promoure el Sender Blau (GEPEC).

Com a campanyes, es tornen a oferir les activitats mensuals a Cal Dània relacionades amb els horts ecològics i el món rural, que organitza la Sínia, tot i que enguany es diversifiquen en col·laboració amb la Biblioteca Mestra Maria Antònia. GEPEC i Ecologistes en Acció han proposat desenvolupar durant la primavera una campanya de foment del consum ecològic i Km 0, amb prevenció d’envasos inclosa, amb el suport de la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats.

Altres formats d’activitats són els tallers i les exposicions que es duen a terme a Cal Bofill i que es poden consultar aquí, en la programació íntegra.

En els darrers tres anys, la mitjana de participació anual a les activitats d’educació ambiental es troba en unes 5.000 persones.

En un altre ordre de coses, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha destacat l’extraordinària acollida que està tenint el sistema de recollida porta a porta. També ha explicat que tot i els problemes esperats d’implantació, especialment perquè hi ha persones que no havien reciclat mai, en només dos mesos els resultats han estat molt bons, gràcies també a les campanyes d’informació realitzades pels i les monitores de les entitats mediambientals que han visitat prop de 1.400 habitatges. En aquest àmbit, properament es durà a terme el canvi de contenidors del porta a porta de la fracció orgànica del Nucli antic per als nous que estan xipats.

El regidor Joan Torras també ha explicat que amb aquest desplegament del sistema de recollida porta a porta molt probablement es podrà mantenir el cost actual de la taxa d’escombraries així com les bonificacions que contempla l’ordenança fiscal tot i que l’increment dels costos del tractament de la fracció resta i els cànons de penalització continuïn incrementant-se perquè es millorarà la separació dels residus en origen.

Comentarios
Multimedia Diari