Torredembarra preveu una rebaixa de l'1,5 % de l'IBI

Es una de les principals modificacions que proposa l'equip de govern.

23 octubre 2017 17:14 | Actualizado a 25 octubre 2017 18:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La rebaixa d’un 1,5 % del rebut de l’IBI i d’un 9 % en l’ICIO (el gravamen passarà del 3,27 % al 3 % en les quotes a pagar) són les principals modificacions de les ordenances fiscals per al 2018 que proposa l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra i que es debatran en el ple extraordinari que tindrà lloc aquest dimarts 24 d’octubre, a les 10 hores.

L’objectiu d’aquests canvis és disminuir la pressió fiscal sobre la ciutadania i també en el sector de la construcció.

Referent a l’IBI el tipus de gravamen passarà del 0,908 al 0,894, el que comportarà una rebaixa de l’1,5 % en el rebut final. Aquesta disminució ve a sumar-se a la rebaixa del 3 % que ja s’ha produït en l’IBI d’aquest any 2017 i la de l’1 % que es va aplicar el 2016.

Es mantindran les diferents bonificacions previstes ja actualment, entre aquestes la destinada a famílies nombroses. D’aquesta manera, la rebaixa acumulada de l’IBI en l’actual mandat seria del 5,5 %.

Altres modificacions previstes són:

Taxa per la prestació del servei de gestió de residus municipals: Després que aquest 2017 s’hagi implantat la taxa per generació (que ha comportat un gran canvi per als establiments comercials) i amb l’experiència obtinguda, les modificacions proposades pretenen millorar el càlcul de la taxa per a adequar el pagament a la veritable generació de residus de cada establiment.

També s’inclou la bonificació d’un 60 % a les entitats sense ànim de lucre que demostrin una adequada selecció de residus i/o que la seva activitat està relacionada amb el reciclatge, reutilització o prevenció de residus. Amb les bonificacions ja existents i les noves previstes es manté la premissa “com millor es recicla, menys es paga”.

Impost sobre vehicles de tracció mecànica: Els preus a pagar no varien. La modificació preveu afegir a la bonificació del 75% de la quota els vehicles que utilitzin com a combustible el biogàs, gas natural comprimit (GNC), gas natural liquat (GNL), gas liquat del petroli (GLP), metà, metanol o hidrogen. Fins ara només es preveia per als vehicles elèctrics, solars o bimodals.

També es proposen modificacions de caràcter més tècnic en diferents ordenances com ara les que regulen l’expedició de documents, la prestació de serveis urbanístics, etc.

En relació a l’ordenança de preus públics es duen a terme diferents modificacions en les tarifes d’Ensenyament, visita cultural guiada, fotocòpies, utilització de la piscina municipal, activitats de Cultura i ús d’espais municipals per a la celebració de matrimonis civils, destinades a adequar els serveis a les necessitats actuals, amb algunes rebaixes de preus i sense cap increment.

D’altra banda, pel que fa a la taxa d’obertura d’activitats, s’està treballant en diferents modificacions per adequar les tarifes aplicades a l’actualitat normativa i ajustar la taxa en funció de la complexitat de la tramitació administrativa corresponent. Amb tot, es preveu tractar-ho en un ple posterior

Comentarios
Multimedia Diari