Torredembarra proposa congelar les ordenances fiscals per l'any 2019

L'equip de govern ERC, PSC i ABG presentarà al ple de dijous aquesta mesura en aquelles tases i impostos que més afectin a la ciutadania

23 octubre 2018 18:12 | Actualizado a 25 octubre 2018 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les principals ordenances fiscals que afecten la majoria de la ciutadania no s’incrementaran el 2019. Així ho han explicat aquest matí els representants de l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra que han presentat la proposta de modificació que es tractarà en un plenari extraordinari el pròxim dijous 25 d’octubre, a partir de les 9.30 h.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que cap ordenança fiscal per al 2019 s’apujarà. Ni l’IBI, ni la recollida d’escombraries, ni el subministrament d’aigua, ni l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, entre d’altres, veuran incrementat el seu preu.

En aquest sentit, l’alcalde ha comentat que amb la congelació de preus d’aquestes ordenances l’equip de govern manté les premisses de prudència en quant a la despesa i, per tant, no es planteja cap augment de la pressió fiscal.

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha recordat que en els darrers tres anys l’IBI s’ha rebaixat un 5,5 %, el que representa per a l’Ajuntament una disminució d’ingressos anual de 550.000 €.

De fet, amb la proposta de modificacions, es preveu reduir la pressió fiscal per a les activitats econòmiques relacionades amb les ocupacions de terrasses al passeig Marítim i d’activitats d’estiu a través del pla d’usos (tendals a la platja, hamaques, patins aquàtics, etc.). Concretament, es rebaixa en un 50% la taxa municipal que paguen les terrasses i un 40 % les activitats de platja.

Altres modificacions van destinades a rebaixar preus públics per a diferents col·lectius que fins ara no es contemplaven o no quedaven prou definits en serveis com les visites al far i espectacles i concerts culturals, com ara persones aturades, famílies nombroses, monoparentals, discapacitats, majors de 65 anys.

També s’adequa el preu de la piscina municipal, adaptant-se a les demandes dels usuaris i els diferents perfils de públic. Encara en l’àmbit de l’esport, es proposa fixar com a preu únic 12 € pels quatre dies del Campus Multiesport de Setmana Santa.

La proposta de modificació que es presenta al ple també inclou millores de redactat en l’ordenança del servei de gestió de residus municipals, introducció de nous conceptes en la de llicència prèvia d’activitats i canvis tècnics en la taxa d’expedició de documents.

A més, en l’ordenança que regula les taxes per serveis de cementiri es proposa mantenir la bonificació per canvi de titularitat d’un 80% respecte de 30 € durant tot el 2019, amb la finalitat de continuar afavorint el procés d’actualització dels titulars.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari