Torredembarra reforça la neteja viària l'1 de març

Contractarà a dues persones de la borsa d'operaris.

14 febrero 2018 12:09 | Actualizado a 16 febrero 2018 19:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després que l’Ajuntament de Torredembarra va tancar i arxivar l’expedient per a la contractació del servei de neteja del municipi, en compliment de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, el proper ple ordinari de dijous 15 de febrer portarà a aprovació el nou expedient i els corresponents plecs per poder tirar endavant de nou tot el procés que compta amb un pressupost de licitació d’1.880.000 € (IVA exclòs).

En aquest sentit, el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, ha explicat que tenint en compte l’anterior resolució, s’han definit detalladament als plecs els criteris de valoració dels criteris subjectius.

Mentre es posa en marxa aquest nou procés i s’adjudica un nou servei de neteja que doni resposta a les necessitats actuals de Torredembarra, l’Ajuntament implementarà diferents mesures per millorar la neteja actual.

El regidor Valeriano Pino ha destacat que es contractaran dues persones de la borsa d’operaris per reforçar la neteja manual dels carrers de la zona centre i que també s’incrementarà el fregat de carrers.

A més, es du a terme un desplegament de papereres en indrets del municipi on no n’hi ha. Aquest reforç de la neteja viària es posarà en marxa a partir del pròxim 1 de març.

Nova concessió

El ple ordinari de dijous també tractarà la proposta d’aprovació dels plecs que han de regir la contractació del servei de recollida i transport de residus municipals i l’obertura de la fase de licitació.

Es tracta d’un contracte amb un pressupost de licitació de 3.908.400 € (IVA exclòs) per als quatre anys que preveu el contracte, que representen 977.100 €/any. El contracte és prorrogable dos anys més (1.954.200 €).

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que el servei es treu a licitació per un espai curt de temps (quatre anys, prorrogables dos més) per donar marge a estudiar la viabilitat de gestionar el servei públicament.

En aquest sentit, l’alcalde ha comentat que en aquests moments l’organització interna de l’Ajuntament no està preparada per gestionar directament el servei, però es vol treballar perquè en un futur sigui possible.

Les principals novetats de la licitació:

  • A partir del 2019, es desenvoluparà per barris un nou sistema de recollida: el porta a porta, que permet assolir un reciclatge superior al 70%, mentre que amb contenidors no s’ha pogut superar el 39% a Torredembarra. S'incrementarà la freqüència d’algunes recollides com la de la matèria orgànica per evitar olors.
  • El material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà de xip identificatiu als contenidors d’orgànica (FORM) i les bosses d'envasos per fer el seguiment de la millora del reciclatge i per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions en la taxa si realment reciclen.
  • La poda passarà a recollir-se diumenge i dilluns, i amb saques de runa (big-bags) i camió amb ganxo.
  • La recollida comercial inclourà la dels envasos i l'empresa farà íntegrament la d’orgànica (FORM) i la de vidre i cartó comercials, atès que fins ara una part la feien els brigades ambientals.

En relació a la producció local de residus, segons dades del 2016 a Torredembarra es generen 699,94 Kg de residus per habitant i any. El percentatge de recollida selectiva, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya del 2016, és del 38,61 %, similar a la mitjana de Catalunya que se situa en el 38,53 %.

Comentarios
Multimedia Diari