Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torredembarra rep un guardó com a exemple d’excel·lència en informació i educació ambiental

Les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans tornen a rebre la Bandera Blava

Diari de Tarragona

Whatsapp
Platja de Torredembarra.

Platja de Torredembarra.

Torredembarra ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans, Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau i el camí Cal Bofill -Baix a Mar- Els Muntanyans també ha estat distingit com a Sender Blau.

A més, per primera vegada s’ha rebut la Distinció Temàtica en l’àmbit de la informació i l’educació ambiental. Aquest tipus de guardó es lliura a municipis de l’Estat que han obtingut la Bandera Blava i que han demostrat realitzar un esforç especial i digne de ser difós com a exemple d’excel·lència. En tot l’Estat, només han rebut aquesta distinció tres localitats: Palma de Mallorca, Chipiona i Torredembarra.

D’aquesta manera, les sis candidatures que havia presentat la Regidoria de Sostenibilitat han obtingut un any mes les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

La bandera blava reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges. Cal Bofill és Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Finalment, el camí Cal Bofill - Baix a Mar - Els Muntanyans ha estat distingit com a Sender Blau. Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s'han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d'activitats recreatives, esportives, turístiques i d'educació ambiental.

Amb aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d'uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d’un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera Blava.

Temas

Comentarios

Lea También