Más de Costa

Torredembarra rep un guardó com a exemple d’excel·lència en informació i educació ambiental

Les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans tornen a rebre la Bandera Blava

Diari de Tarragona

Whatsapp
Platja de Torredembarra.

Platja de Torredembarra.

Torredembarra ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans, Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau i el camí Cal Bofill -Baix a Mar- Els Muntanyans també ha estat distingit com a Sender Blau.

A més, per primera vegada s’ha rebut la Distinció Temàtica en l’àmbit de la informació i l’educació ambiental. Aquest tipus de guardó es lliura a municipis de l’Estat que han obtingut la Bandera Blava i que han demostrat realitzar un esforç especial i digne de ser difós com a exemple d’excel·lència. En tot l’Estat, només han rebut aquesta distinció tres localitats: Palma de Mallorca, Chipiona i Torredembarra.

D’aquesta manera, les sis candidatures que havia presentat la Regidoria de Sostenibilitat han obtingut un any mes les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

La bandera blava reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges. Cal Bofill és Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Finalment, el camí Cal Bofill - Baix a Mar - Els Muntanyans ha estat distingit com a Sender Blau. Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s'han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d'activitats recreatives, esportives, turístiques i d'educació ambiental.

Amb aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d'uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d’un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera Blava.

Temas

Comentarios

Lea También