Torredembarra se suma a les Jornades Europees de Patrimoni

Se celebra aquest cap de setmana amb activitats a l’entorn dels boters

01 octubre 2021 18:30 | Actualizado a 05 octubre 2021 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Torredembarra se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que es duran a terme aquest cap de setmana. Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

A Catalunya, s’han organitzat nombroses activitats els dies 8, 9i 10 d’octubre que es poden consultar en línia a la següent agenda: Agenda | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya (gencat.cat)

Pel que fa a Torredembarra, la Regidoria de Cultura i Patrimoni ha organitzat les següents activitats: Visita a l’exposició “El nostre patrimoni: els boters”. 8 i 9 d’octubre, de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h. Sala Lluís d’Icart. Activitat gratuïta.

La mostra sobre l’ofici de boter a Torredembarra explica els orígens d’aquesta professió a la vila i els seus principals actors. També fa un recorregut per les eines que es feien servir. Es complementa amb una xerrada explicativa el divendres, 8 d’octubre, a les 20 h, a càrrec de Gabriel Comes, al Pati del Castell, i la projecció del vídeo “La memòria dels boters” durant tot el dissabte.

Aquesta mostra habitualment es troba exposada en una part de la Sala Lluís d’Icart, però durant aquest estiu, per motius d’organització de l’espai, ha estat desada. El fet de fer servir, en aquest cas, tot l’espai expositiu de la Sala Lluís d’Icart faran la visita més atractiva.

Comentarios
Multimedia Diari