Torredembarra tanca el 25 aniversari d'Educació Viària

El conseller d'Interior Jordi Jané ha presidit aquest migdia l'acte de cloenda on s'ha donat a conèixer el projecte de parc d'educació viaria.

27 mayo 2017 11:32 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d'Interior Jordi Jané ha visitat aquest migdia Torredembarra per participar en la cloenda de la commemoració del 25è aniversari d'Educació Viària al municipi, una efemèride que ha comptat amb diverses activitats i que s'ha celebrat en diferents punts del municipi.

Jané ha agraït la tasca de la Policia Local de Torredembarra “per la seva implicació en la seguretat viària durant aquests 25 anys" i per acostar la policia als centres escolars”. La policia està al costat dels ciutadants” ha dit, i ha fet extensiu aquest agraïment a totes les policies locals, mossos d’esquadra i resta de  cossos de seguretat i emergències que treballen en aquest àmbit.

El titular d’Interior també ha destacat la importància de l’educació en seguretat viària a les escoles ja que “és la llavor perquè quan aquests nens i nenes siguin futurs conductors sàpiguen que l’actitud a l’hora de conduir té conseqüències”. Jané ha afegit que amb l’educació viària no n’hi ha prou i ha apostat per “introduir una assignatura obligatòria a primària i secundària que expliqui perquè tenen lloc els accidents i com poden evitar-se”. “Per crear consciència” ha insistit.

El conseller ha explicat que encara hi ha massa morts en accidents de trànsit i ha posat en valor que un 25% dels morts a les carreteres té menys de 25 anys. “No ens podem permetre que gent tan jove perdi la vida per distraccions com els mòbils”.

Finalment el conseller ha recordat l’objectiu previst per l’any 2020 de reduir a la meitat el nombre de morts en accidents de trànsit respecte l’any 2010 i s’ha mostrat convençut que “pel camí de la pedagogia, ho aconseguirem”.

Per la seva banda l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha agraït a tothom l’esforç durant aquests 25 anys de treball de la seguretat viària als centres escolars perquè “els nens han après a anar pel carrer i a ser-ne conscients”.

L'acte de tancament de l'aniversari s'ha fet aquest migdia a la sala de plens de l'Ajuntament i en aquest escenari s'ha presentat el projecte el Parc d'Educació Viària. Aquest és un projecte llargament reivindicat per la policia local de la ciutat i finalment veurà la llum a l'aparcament del carrer Filadors.

El sotsinspector de la Policia Local Miquel Àngel Marchal ha explicat que aquest projecte serà un espai mixt. En una banda s'hi habilitarà una pista per practicar esport i en l'altra un circuit, pintat a terra, per fer pràctiques de conducció i seguretat viària.

Per la seva banda, el regidor de Governació, José García, ha dit que l'acte celebrat aquest migdia és el tret de sortida per a un projecte de parc permanent a l'aparcament del carrer Filadors.

Durant la seva visita, el conseller Jané ha estat companyat per les autoritats locals, encapçalada per l'alcalde Eduard Rovira, el director dels Serveis Territorials d'Interior, Joan Carles de la Monja, representants d'altres policies locals i protecció civil, ONG K-9 de Creixell, i els màxims representants de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la zona.

Tres dels agents més feliços ahir eren la sergent Maite Tovar, el caporal Josep M. Cunillera i l'agent Jesús Molné. Ells tres van ser els primers policies locals en duu a terme la tasca de l'ensenyament a les escoles d'aquestes lliçons tan pràctiques per a la mobilitat. Ahir estaven a primera fila del saló de plens.

Comentarios
Multimedia Diari