Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Costa

Torredembarra tanca el Pla de Sanejament Financer dos anys abans del previst

Aquest matí s’ha presentat el projecte de pressupost municipal per al 2019

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Aj. Torredembarra

FOTO: Aj. Torredembarra

El govern municipal de Torredembarra dóna per tancat el Pla de Sanejament Financer amb dos anys d’antelació sobre la previsió inicial de cinc anys després que s’hagin complert els objectius per retornar la salut financera a l’Ajuntament de Torredembarra.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Eduard Rovira, en la presentació del projecte de pressupost per al 2019 que es debatrà en el ple extraordinari que tindrà lloc aquest 18 de desembre.

Un pressupost que té com a trets fonamentals la contenció de la despesa, una previsió molt realista dels ingressos corrents i capacitat d’inversió. En xifres totals, el pressupost per al 2019 és de 21.700.364,7 € (gairebé idèntic al 2018 de 21.669.555, 45 €), i contempla inversions per valor d’1.475.788, 7 €.

El Pla de Sanejament Financer es podrà donar per tancat després que s’hagi reduït la ràtio d’endeutament del 106 % el 2014 al 67,25 % el 2017, i amb una previsió de tancar el 2018 amb el 51,78 % i el 46,02 € el 2019. Sobre aquestes dades, l’alcalde, Eduard Rovira, ha manifestat que el nou mandat que sorgirà de les eleccions municipals del mes de maig de l’any vinent disposarà de capacitat d’endeutament per assolir altres inversions no pressupostades inicialment.

En relació a aquestes inversions pressupostades inicialment, hi ha la reconversió d’un tram de l’antiga N-340 en via urbana (entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació) amb un finançament de 678.555,7 € provinent d’una subvenció estatal. Els 797.231 € restants són de finançament propi.

Entre aquests, destaca l’ampliació del cementiri municipal (100.000 €), l’encofrat del bloc de Baix a Mar (70.000 €), reformes i millores al camp de futbol (40.000 €) equips de control per a la Policia Local (29.000 €) i en l’àmbit de la protecció civil (68.131 €). D’aquestes últimes, el regidor de Governació, José García, ha destacat l’adquisició de carregadors de vehicles elèctrics per a instal·lar a l’aparcament dels Filadors (5.430 €).

La regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas, també ha volgut aclarir que tot i que inicialment les obres per cobrir la piscina no surten referenciades a la previsió d’inversions, el projecte tira endavant (de fet, en aquests moments s’està redactant).

Una vegada es finalitzi la redacció del projecte i es conegui el pressupost total es podrà incloure a les inversions, buscant finançament extern.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha explicat que la bona salut financera que s’ha aconseguit en aquest mandat permetria demanar nous préstecs i possiblement amb millors condicions que els que fins a data d’avui s’han anat amortitzant.

Temas

Comentarios

Lea También